Bli en minglare

Inre hälsa

5 säkra isbrytare som funkar i alla situationer

En viktig kund, hetingen på gymmet eller den där coola personen på festen.

Du vill gå fram och presentera dig men vad säger man egentligen?

Vi ger dig 5 säkra isbrytare som funkar i alla situationer.

Oavsett om du är på affärsmingel, fest eller ny på jobbet kan det kännas pirrigt att ta kontakt med nya människor och kliva ut ur den sociala bekvämlighetszonen – men du har allt att vinna på att våga! Du blir modigare, får större social frihet och skapar chansen till nya spännande möten.

– Det handlar om att visa intresse för omvärlden och andra människor, säger Johan Forsman, som är huvudinstruktör hos Charismatic Revolution som coachar människor till att bli mer sociala och attraktiva.

Prata med kassörskan

Johan menar att alla kan öva upp sin sociala förmåga genom att träna på det i vardagliga situationer. Att småprata med till exempel grannen, kassörskan och busschauffören ger dig daglig träning på att ta kontakt som gör det lättare att våga i situationer när mer står på spel.

Vänta inte på rätt tillfälle

Släpp pressen på att säga något riktigt smart eller fyndigt för att göra gott intryck – det kan snarare ge motsatt effekt.

Ju mer avslappnad och van du blir vid att ta kontakt med människor, desto bättre och lättare kommer det gå. Många låter sig hindras av en rädsla för avvisning, pinsam tystnad eller att göra bort sig men Johan menar att det bara är hjärn­spöken.

– Det kan kännas läskigt men när du provar inser du snabbt att inget farligt kan hända.

En fälla är att ”vänta på rätt tillfälle”, det skapar bara mer rädsla.

– Gör det direkt i stället! Du vinner över hjärnspökena och upptäcker att det faktiskt är riktigt kul att prata med nya människor, säger Johan.

Linnea Molander

ANNONS

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Extern länk från Lyko

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa

/

Inre hälsa

ÄMNEN I ARTIKELN

Inre hälsa