”Hur blir jag av med kärlekshandtagen?”

HÄLSA

Träningsexperten Annika Sjöö svarar på läsarnas frågor

Sugen? Mixa en matig smoothie – perfekt mellanmål!

Annika Sjöö svarar

Foto: Anders Deros
Fråga mig! Är det något du undrar över? Skicka mig dina frågor på: [email protected]

Jag äter väldigt mycket choklad, kakor och en massa annat skräp. Jag går även på antidepressiva medel och det har gjort att jag gått upp runt 5 kilo också. Jag har inga regler gällande mat och kost. Jag har inte bestämda tider att äta på utan jag äter när jag känner för det. Det kan vara att jag inte alls är hungrig men ändå äter. Jag är väldigt stor i kroppen, har mycket fett på låren och rumpan och dessutom har jag kärlekshandtag. Hur går jag ner 6–7 kilo och blir av med fettet?  

Hanan

SVAR: Du hade förmodlig­en tappat de 6–7 kilona ganska snabbt om du lade om din kost, det vill säga ändrade ditt sätt att äta. Om du varken tänker på vad eller när du äter så sätter det sina spår. Börja med att ta bort allt socker och snabba kolhydrater såsom vitt bröd och vit pasta. Ät på regelbundna tider och planera in dina måltider under en dag – frukost, lunch, middag samt 2–3 mellanmål. Ät cirka var tredje timme. Planer­ing är A och O för att lyckas! Förbered matlådor hemma och inhandla endast bra och nyttiga råvaror så att du minimerar chansen att göra dåliga matval. När du väl fått in goda matrutiner är det dags att även få in goda

motionsrutiner. Vilken motionsform du än tar dig an är det mycket bättre än ingen motion alls. Känns det tungt så kan till exempel promenader vara en utmärkt början. Både god kost och motion är dessutom väldigt bra för välmåendet.

Annika Sjöö

ARTIKELN HANDLAR OM

Träning