”Efter en vecka känns allt så himla bra”

HÄLSA

Kajsa, 26, valde att sluta direkt

Foto: Sara Ringström
”Hade jag vetat att det var såhär enkelt hade jag slutat för länge sedan”, säger Kajsa Flodin.

”Första dagen tänker jag på snus varenda minut. Införskaffar nikotinfria XQ’S, men sparar EN Göteborgs Rapé att ha i beredskap om det blir riktigt illa. Väntar på den stora smällen med hjärtklappningar, yrsel, dödsångest och huvudvärk som alla pratar om, men det känns rätt lugnt. Har svårt att sova bara.

Märker att det är väldigt bra att träna. Då glömmer jag bort snuset helt, både under passen och efteråt. Efter träning-snusen är en av mina favoriter, men känner mig rätt nöjd när jag stoppar en nikotinfri under läppen.

Tredje dagen tycker jag att jag luktar lite konstigt och på jobbet påpekar folk en okänd lukt. Jag tror det är min kropp som går på avgiftning och svettas ut nikotin-slaggprodukter. Det känns ganska bra – om det nu är så.

Testar att lägga andra saker under läppen. Papper, en hasselnöt...ja, allt fungerar egentligen.

Efter några dagar börjar jag känna mig ren på något vis. Det är härligt! Undrar om jag kommer bli beroende av det här nu? Jag menar, nikotinfritt kostar ju lika mycket som vanligt.

Efter en vecka känns allt så himla bra! Hade jag vetat att det var så här enkelt hade jag slutat för länge sen. Men jag hade aldrig klarat det utan mina nikotinfria snusar.”

Berättat för:

Kajsa Flodin

Så tyckte testarna:

Läs också:

Angelica Hjortholt

ARTIKELN HANDLAR OM

Rökning