Tvillingsystrarna fick leukemi– samtidigt

Av: 

Petra Weiss

Foto: Albanpix.com

Hälsa

4-åriga Megan Garwood drabbades av leukemi för fem månader sedan.

En vecka senare insjuknade hennes syster Gracie – i samma sjukdom.

De är identiska, lilla Megan och Gracie Garwood. De gör allting tillsammans, i vått och torrt – precis som tvillingar gör.

Ingen kunde ana att de livliga flickorna i engelska Hatfield Peverel i Essex också skulle dela samma livshotande sjukdom – av en ren slump.

Megan först

I slutet av augusti började 4-åriga Megan se trött och blek ut. När hennes föräldrar Mark och Emma tog henne till vårdcentralen upptäcktes att hennes blodvärde var oroväckande lågt. Hon fick omedelbart åka till sjukhuset.

– Plötsligt sa läkaren att vår dotter har cancer och vi blev skickade till Addenbrooke's sjukhus i Cambridge med amulans, säger Emma Garwood till Daily Mail.

Redan samma natt började behandlingen med kemoterapi.

Bara en vecka senare började Megans tvillingsyster Gracis också se hängig ut.

Minimal risk

Det visade sig att även Gracie hade drabbats av den livshotande sjukdomen, trots att läkarna hävdat att risken att hon också hade leukemi var minimal.

Gracis placerades bredvid sin syster på sjukhuset och fick påbörja samma intensiva behandling.

– Att se båda flickorna på sjukhus och vara med när de genomgår samma behandling sida vid sida var en levande mardröm. Jag kämpar hela tiden att inte bli upprörd av att bara prata om det, säger Emma Garwood till Daily Mail.

”Mörka stunder”

I nio veckor bodde hela familjen, inklusive tvååriga lillasyster Martha, på sjukhuset i Cambridge.

– Du vill vara positiv men jag upplevde flera hemska, mörka stunder. säger Emma Garwood.

I november kunde flickorna flytta hem från sjukhuset men de måste fortfarande besöka sjukhuset varje vecka för kemoterapi. Läkarna säger att det kommer ta minst två år innan de vet om Megan och Gracie är friska.

– Hur hemskt det än var att flickorna blev sjuka på samma gång, så var det bättre att de insjuknade samtidigt så att de kunde gå igenom det tillsammans, säger Emma Garwood.

ANNONS EXTERN LÄNK

Så vet du om du är i hormonell obalans - läs expertens råd här.

Wellness

Publisert: