”Inlines är rena njutningen”

HÄLSA

Söndag är vilodagen för Linda Jakobsson, utom nu på sommaren. Då är det fullt på schemat hela veckan.

Foto: Full rulle. Några mil på inlines är skön avkoppling för Linda Jakobsson, som annars ägnar 16 timmar i veckan åt framför allt simträning.

Linda Jakobsson från Karlstad

älskar att träna. Framförallt simtränar hon och har tävlat för Karlstad simsällskap i sprintersträckor sedan hon var 12 år.

– Jag är simlärare så jag ska jobba med simskola för barn i sommar. Sedan hoppas jag att jag kommer in på Chalmers till hösten, jag har sökt civilingenjörsutbildning inom väg och vatten. Det skulle vara kul att hålla på med stadsplanering.

Hon tycker att det blir extra roligt om man varierar sin träning, så hon kompletterar simningen med styrketräning och tar sig ett boxercisepass ibland:

Gillar att testa nytt

– Man kan träna precis på den nivå man klarar av för dagen, och musiken och en instruktör som peppar får en att vilja kämpa på ännu mer.

Linda är inte främmande för lite annorlunda motion. Under våren gick hon en kurs i afrikansk dans och tycker sig ha blivit av med ett axelproblem på grund av dansen.

Men när det bara ska vara roligt att träna, ja då är det inlines som gäller.

– Inlines är rena njutningen. Speciellt tidiga morgnar när det är lugnt ute och fåglarna kvittrar, det tycker jag väldigt mycket om!

Jag: Linda Jakobsson

Träningstaktik

I form-knep

Mitt motto

Mest nöjd med

Kicki Blom