Detoxa din kropp!

Foto: BÖRJE THURESSON
Julia Klingener är Sofis modes legitimerade kostrådgivare. Hon rekommenderar melonjuice som start på dagen för en ordentlig utrensning.
HÄLSA

Dags att röja upp hemma? Passa på att ta ett varv med dig själv också. Följ vår steg-för-steg-guide till en detox för hela kroppen!

Av: Julia Klingener  Foto: Börje Thuresson

Artikeln är hämtad hur Sofis mode.

Kroppen är fantastiskt byggd och arbetar hela tiden med att rena sig själv, särskilt på natten då vi sover och cellförnyelsen går på högvarv. Men den kan ändå behöva lite extra hjälp med att städa bort gifter och slaggprodukter som stannat kvar.

Man brukar säga att det finns två huvudsakliga källor till gifter och avfall i våra kroppar: dels de externa, det vill säga det vi äter, dricker, smörjer in oss och tvättar håret med, dels de interna, det vill säga biprodukter av de processer som sker när vi till exempel stressar mycket eller smälter maten. Lägg till ett hektiskt storstadsliv så utsätts du troligtvis för ännu fler gifter. Så varför inte testa en riktig storstädning?

Begreppet detox må föra tankarna till stränga dieter och krångliga juicefastor, men det finns fler och betydligt trevligare sätt att genomföra dem på. Med den här helkroppsdetoxen kommer du att känna dig både lättare, snyggare och mer energifylld på bara några dagar.

Köp Plus och läs hela texten