Snygga till tusen – om 1000 år

HÄLSA

...men sedan går det utför med människan

1 av 2 | Foto: I framtiden får vi en genetisk överklass...

Större snopp.

Toppigare bröst.

Välkommen till framtiden.

Okej, det tar ett tag innan vi är där. 1000 år ungefär.

Men ändå.

Oliver Curry är evolutionsteoretiker vid London School of Economics och har räknat på det där. Han påstår att vi når mänsklighetens höjdpunkt år 3000.

Vi är långa och ståtliga, mellan 1,80 och 2,10 meter, och vi kommer att leva tills vi är sisådär 120.

Vältränade män

Männen ser vältränade ut. Vi kan glänsa med symmetriska ansikten och fyrkantiga käkpartier. Rösterna är djupa - och våra snoppar större.

Kvinnorna utvecklas, naturligtvis, åt ett annat håll. Enligt doktor Curry kan vi förvänta oss lenare hy (utan behåring), stora klara ögon, glänsande hårsvall – och toppiga bröst.

Människoraserna har i stort försvunnit. Vi föds alla lätt kaffefärgade.

Två underarter

När vi nått vår peak går det dock utför. Om 100 000 år har vi utvecklats i två underarter. Eftersom vi blivit allt mer kräsna i val av partner har vi en genetisk överklass och underklass.

"Överklassen" är, enligt Oliver Curry, långa, smala, friska, attraktiva, intelligenta och kreativa. Underklassen utvecklas parallellt till knäppa, fula, tjocka troll.

Och om 10 000 år får vi betala ett genetiskt pris för att vi i alltför stor utsträckning litat på teknologin. Då har vi i många år varit så bortskämda med manicker för att möta varje behov att mycket av det vi förmår idag gått förlorat.

Svårt för kärlek

Eftersom vi så länge litat på mediciner har vi fått svagare immunsystem, förlorat vår sociala kompetens och har svårt att känna kärlek, sympati, tillit och respekt.

Då hjälper kanske varken större snopp eller ärtigare bröst.

Läs också:

Petter Ovander