18 missfall – till slut kom dottern

Angie Barker tillsammans med doktor Hassan Shehata som behandlade henne med steroider vilket resulterade i dottern Raiyas lyckliga nedkomst.
Angie Barker tillsammans med doktor Hassan Shehata som behandlade henne med steroider vilket resulterade i dottern Raiyas lyckliga nedkomst.

Efter 18 missfall och 13 år av fruktlösa försök och tårar, vågade inte Angie Barker, 33, längre hoppas. Men försök nummer 19 lyckades och hon födde dottern Raiya.

– Jag kan fortfarande inte tro att det är sant, säger Angie Barker till Daily mail.

Efter missfall nummer 17 hade Angie Barker från Peacehaven nära Brighton, tänkt ge upp.

Men då kom hon i kontakt med doktor Hassan Shehata. Hon fick reda på att hon hade för höga halter av vita blodceller, som kallas för Natural Killers cells (NK-cells). De tillhör kroppens immunförsvar och ska skydda, men Angie Barkers celler var för aggressiva och i stället stötte de bort fostret.

– Det har varit en känslomässig berg- och dalbana, varje gång jag blev gravid hoppades jag att den gången inte skulle leda till missfall.

Hade diabetes

Med doktor Hassan Shehata´s hjälp fick hon starta en steroidbehandling. Men problemen var inte över. Det visade sig att hon hade diabetes och de höga doserna av steroider höjde hennes sockervärden. Det resulterade i ännu ett missfall.

Vid det här laget var Angie Barkers styvmamma nära på att övertala henne att sluta försöka få barn och Angie Barker själv började diskutera adoption med sin sambo Lee Gibson.

Mirakel

Men de bestämde sig för att göra ett sista försök och när Angie Barkers nivåer av insulin reglerades så föddes till slut Raiya.

– Hon är mitt mirakel, jag kan inte förklara vad jag känner. I bland tittar jag på henne och tänker ”är hon verklig”, säger hon.

Johanna Edström

Publisert: