Klart att DU är bäst!

HÄLSA

9 tanke-trix att ta till när motivationen tryter

Du har bestämt dig för att gå ner några kilon. Och i början går det av bara farten. Men sen… Du kan inte riktigt komma på varför du körde igång det här stora projektet och om det är så viktigt egentligen.

Men ge dig inte – förr eller senare når du ditt mål, och då kommer du att må mycket mycket bättre!

Foto: Kanske är det en oanvänd klänning på sin galge som hägrar? Oavsett vad vi har för mål så gäller det att hålla igång motivationen!

9 skäl att fortsätta mot ditt mål

1. Bättre självförtroende. Hur kändes det första gången du var ute och joggade? Eller när du kunde gå uppför trappan utan att stanna och flåsa? Ju mer du klarar av, desto mer tror du på dig själv.

2. Fira med favoritkläderna. Älsklingsklänningen har hängt där i garderoben i flera år och bara väntat på en helkväll. Det enda som fattas är att du ska gå den där extra lilla biten så kommer du snart att nå ditt mål.

3. Skönare veckor. Känner du ibland att en vecka är en evighet? Det känns som fredag men det är konstigt nog bara ... tisdag?! Så kan det kännas om du inte jobbar mot ett mål. Har du det så blir det enklare och roligare att laga den där nyttiga middagen eller att komma iväg till gymmet. Veckan går inte bara fortare utan blir mycket roligare!

4. Mening. Då och då behöver vi alla en anledning att kliva ur sängen på morgonen. Och där är anledningen – du! Ät den där nyttiga frukosten som sparkar igång dagen, ta en rejäl runda med hunden eller möt dagen i en skön joggingrunda. Är du motiverad så finns det en bra anledning till allt du gör.

5. För barnens skull. Och för dina barnbarns skull. Ju hälsosammare du lever, desto längre kommer du att få träffa dina barn och barnbarn och njuta av dem. De vill att du ska hänga med så länge som möjligt – det är en gåva så god som någon det!

6. Drivkraft. Rent vetenskapligt kan man slå fast att något som är i rörelse tenderar att fortsätta röra sig. Drivkraft byggs upp snabbt och kan ge fantastiska resultat. Plötsligt jobbar du inte bara mot ett mål utan även för att hålla igång drivkraften.

7. Wow-effekten. Tänk dig att du springer på en gammal bekant som inte sett dig sen du var på toppen (av din viktkurva alltså…) och som spärrar upp ögonen och säger ”wow!” Om du håller dig till dina mål så kommer du snart att få uppleva detta. Och det kommer bara att öka och öka.

8. Glädjespridare. När din familj och dina vänner ser hur du närmar dig ditt mål så kommer de själva att fundera över om det kanske trots allt är möjligt att nå sina mål. Och gissa vem de kommer att be om råd?! Om du fortsätter att hålla dig motiverad så hjälper du inte bara dig själv utan även dina nära och kära.

9. Lär dig mer. Vilken träning gillar du bäst? Funkar inte sallad för dig? Ju mer du håller på desto mer kommer du att lära dig om dig själv och din kropp. Det är som att rensa ogräs – inte det roligaste jobbet i hela världen, men när du är klar så är det bara de vackra blommorna som återstår.

Källa: sparkpeople.com

Viktklubb – en metod som passar alla!

Oavsett om du behöver fokusera på mat, motion eller motivation så fungerar Viktklubb.se.

Gå med redan i dag – från 50 kronor/månad!

Klicka här så kommer du direkt till vår medlemssajt och får ett bra erbjudande.