Träningsursäkterna som inte håller

HÄLSA

Viktklubb.se har synat bluffen

Ont i halsen eller mycket på jobbet - det är lätt att låta bli att träna. Vi slår hål på träningsursäkterna som inte håller:

Tidsbrist: Håller inte om du senare sätter dig framför tv:n på kvällen. Köp en trappmaskin och förbränn 600 kalorier på en långfilm eller 200 kalorier på en nyhetssändning.

Pinsamt: Strunta i vad andra tycker. Om det känns jobbigt att springa inför andra kan du alltid börja med att ta promenader i skogen och sedan trappa upp till joggning eller cykling.

Gymskräck: Föreställningen att alla andra är så vältränade på gymmet stämmer inte. Det finns alla sorter och när du tränat ett tag slutar du att bry dig om de andra på gymmet. De bryr sig inte om dig.

Snuva: Det är lätt att strunta i träningen för att du inbillar dig att du är sjuk. Men ofta är det bara en ursäkt för att slippa. Om du bara är snorig kan du ta en promenad och om du har ont i foten kan du kanske styrketräna.

Trist: Stämmer inte. Det är roligt att träna, mycket roligare än att stanna hemma och titta på film. Träna tillsammans. Eller ladda mp3-spelaren med spännande ljudböcker som du bara får lyssna på under träningspasset.

Vinterns stora gymguide

Läs mer