Tre nya bloggare

HÄLSA

Ruben: ”Jag tror inte på mirakelmediciner”

Eva, Ruben och Helena är nya bloggare på Viktklubb. Eva har blivit av med ryggproblemen, Ruben har blivit träningsfreak och Helena har skippat snabbmaten. Tre veteraner delar med sig av upplevelserna på viktresan.

Eva, Ruben och Helena bloggar om sina upplevelser på viktresan.

– Dagboken har hjälpt mig mycket, eftersom jag där har fått svart på vitt på vad jag äter, säger Ruben, 38 från Alnö utanför Sundsvall.

Som ingenjör och forskare har han lätt att fatta ekvationen energi ut och energi in. Han är på många sätt en typisk kille och tror inte på mirakelmediciner. Viktklubbskonceptet med sund kost balanserad med träning kändes klockrent.

- Nu har det blivit kul att träna igen och jag får inte ont i benen, säger Ruben som tränar cykling, löpning och styrketräning och även springer Vetternrundan.

Eva Nyström, 41 från Bromma vägde 93 kilo och hade ett tungt arbete i en livsmedelsbutik. Hon fick ryggproblem och blev sjukskriven.

- När jag kom igång med träningen och viktminskningen fick jag kraft att förändra även arbetssituationen, säger Eva som i dag arbetar på ett fackförbund.

Skippade grädden

Eva tycker om att laga mat och har arbetat om sina recept till slankare versioner med stöd av Receptbanken och Kalorikollen på Viktklubb.

– När jag tog bort mellangrädden ur köttfärssåsen och rörde i morötter i stället blev det plötsligt en mycket magrare rätt. Hela familjen är glad över förändringen, säger Eva.

Helena har tappat hela 37 kilo på mindre än ett halvår, börjat röra sig och lagar riktig mat i stället för snabbmat. Det var hennes pojkvän som fick henne att gå med i Viktklubb. I dag är hon stolt över vad hon själv har lyckats uppnå.

Maria Carlqvist