5 tips för vackra händer

Ett fint nagellack gör mycket, men det finns också smarta knep som gör dina händer både mjukare och finare rent generellt. Som de här.

1. Satsa på mjölkig tvål

Ju mer genomskinlig din tvål är, desto större risk för att den torkar ut huden, så satsa på en mjölkigare variant. Och undvik tvålar som innehåller kemikalien triclosan och leta i stället efter naturligt antibakteriella ingredienser. Tea tree-olja och eukalyptus till exempel!

2. Tvätta med ljummet vatten

För kallt vatten kan göra händerna röda och för varmt gör huden torr då det rensar bort talget som finns till för att smörja huden på ett naturligt sätt. Summa summarum? Lagom är bäst.

3. Skrubba nagelbanden

Torra och trasiga nagelband kan sänka vilken glammig manikyr som helst, men klipp eller riv dem inte då risken för infektion är överhängande. Peela i stället händerna med en kroppsskrubb och mjuka upp nagelbanden med en nagelbandskräm någon gång i veckan. Tryck sedan tillbaka dem med en orangepinne.

4. Smörj in efter spritningen

Ibland är det skönt att sprita händerna, men glöm inte bort att alkohol är uttorkande, så ta till vana att alltid smörja in dig efteråt (när handspriten har torkat). Det gör inte bara händerna mjukare, det minskar även risken för att nagellacket spricker så att manikyren håller längre.

5. Skydda från solen

Det är lätt att glömma bort händerna när man smörjer in sig med solskyddsfaktor på morgonen, men de kan få fläckar och rynkor precis som ditt ansikte. Blanda lite solskydd i en klick handkräm, eftersom solskyddet kan vara en aning uttorkande.

Källa: Women’s Health

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN