"Jag går över en timme om dagen"

Publicerad:
Uppdaterad:

Cecilia promenerar oavsett vart hon ska

Träningar, diet, bantningskurer, behandlingar"

Många betalar ett högt pris för sin hälsa.

Cecilias recept är både enklare och billigare.

alltid på väg. Cecilia Nielsen stressar inte utan tar sig fram till fots vare sig hon ska till affären eller jobbet.
Foto: privat
alltid på väg. Cecilia Nielsen stressar inte utan tar sig fram till fots vare sig hon ska till affären eller jobbet.

Cecilia Nielsen, 43, biologilärare, stressar inte i onödan. Hon promenerar i stället för att ta bussen. Går och handlar i stället för att ta bilen. Och går fram och tillbaka till jobbet, 1–1,5 timme, varje dag.

I 20 år har Cecilia följt samma livsstil och vägt lika mycket – 50 kilo.

Fanatiskt? Inte alls. Cecilia äter hur mycket som helst, ja, mer än sina elever. Det är bara skräpmaten hon utesluter. Och hon har aldrig bantat eller bekostat någon form av behandling.

Går på motionsgympa

– Jag betalar 300 kronor per termin för motionsgympan, det är allt. Märkvärdigare än så behöver livet inte vara, säger hon.

Cecilia tycker att de flesta människor anstränger sig för hårt för att må bra. De stressar för att passa olika träningstider, de äter sällan välbalanserade måltider på fasta tider. Brister de i slutändan får betala för i form av försämrad mental hälsa.

– Mitt recept för att hålla mig i form fysiskt och psykiskt är ganska enkelt. Jag lagar all mat själv, skojar och skrattar hela dagen och njuter av tillvaron. Jag tar saker och ting i tur och ordning. Om middagen är försenad så är det inte hela världen, bara man äter den med glädje, säger Cecilia.

Träningstaktik

I form-knep

Tomas Sjöman

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN