Linda: Är dansen perfekt blir jag nästan kär

HÄLSA

Linda Isacsson, 32, har ett passionerat förhållande till dans.

Och till den hon dansar med.

-Är det med någon som verkligen är duktig och det är perfekt kan jag nästan bli kär. Ingenting är mer förföriskt, säger hon.

Linda Isacsson, programledare i TV4, har fått styrdansen med modersmjölken.

-Jag kommer ju från norra Sverige och där är det bara styrdans som gäller. Jag har dansat bugg sedan jag var 13, 14 år gammal, säger hon.

-Det är kul på ett annat sätt än disco, man är två som delar samma upplevelse. Känslan av att tillsammans lyckas ta sig runt är enorm.

Hon har provat på en del i sina dar: bugg, tango, salsa och sevillana, en speciell spansk dans.

-Sevillana lärde jag mig när jag var 25 år och bodde i Barcelona en tid. Det är en traditionell dans i Spanien när man dansar flera personer och männen går ner på knä. Jag älskar spansk dans!

Gillar när det snurrar

Linda är mycket för snurrar och det får gärna vara lite dirty dancing.

-Dansar jag med någon som verkligen kan och det är perfekt kan jag nästan bli kär. Ingenting är mer förföriskt än en man som kan dansa.

Tango är en favorit. Linda fick blodad tand när hon tog en intensivkurs i Buenos Aires för ett och ett halvt år sedan.

-Det är en väldigt svår dans, den kan man utveckla i all oändlighet. Men om man kan styrdans kan man lära sig vilken latinodans som helst.

Är dans bra motion?

-Inte när man dansar tryckare kanske, men tango är bra träning. Du har höga klackar och det är bra motion för vaderna, rumpan och låren. Du får väldigt vackra ben av att dansa, säger Linda.

Linda

Sara Milstead

ARTIKELN HANDLAR OM

Träning