Vågmästaren

HÄLSA

Paolo Roberto gick ner 16 kilo - med hjälp av Viktklubben

1 av 3 | Foto: före Paolo Roberto, 69 kilo, kollar midjemåttet inför skräpmatsdieten.

Paolo Roberto gick ner 16 kilo på två månader - med stor hjälp av Aftonbladets viktminskningsmetod.

-Jag testade allt möjligt. Men det enda som man bör hålla sig till för bra resultat på sikt är Viktklubben, säger han.

Paolo Roberto gick från vältränad boxare till fet soffpotatis. I TV 3-dokumentären "Vi äter ihjäl oss" visade han i höstas vad tre veckor med skräpmat, utan motion, får för effekt på kroppen. Paolo Roberto gick upp 16 kilo, tappade kondisen och fick kraftigt försämrade blod- och levervärden.

-Jag hade ingen energi att leva. Det var de tre värsta veckorna i mitt liv, berättar han.

Provade flera knep

Men Paolo Roberto har blixtsnabbt gått ner de 16 spräpmatskilona. I den uppföljande dokumentären "Vägen tillbaka" tar han till alla möjliga knep för att nå normalvikten: pulverdieter, "mirakelkurer" som Rikshospitalet, tarmsköljning och kylbantning.

-Visst går vikten ner -men det går ju inte att leva på det sättet. Jag mådde fruktansvärt dåligt och så fort man börjar äta och leva normalt går ju vikten upp igen.

Paolo Roberto testade även Atkins-dieten, som går ut på att undvika kolhydrater och i stället äta mycket proteiner. Vikten gick ner - men blodprover visade att han riskerade problem med njurarna.

Den enda metod han rekommenderar är Viktklubben, en vetenskapligt belagd viktminskningsmetod som utvecklats av Aftonbladet i samarbete med fetmaexperten Stephan Rössner.

Syditaliensk diet

-Man lär sig vad som är bra att stoppa i sig utan att behöva leva som en fanatiker. Jag kommer att fortsätta som medlem i Viktklubben.

Paolo Roberto följer normalt den syditalienska dieten med mycket pasta, kött, sallad, olivolja och vitlök. Han undviker chips, men dricker gärna ett glas vin till maten och unnar sig en chokladbit på kvällen. Att göra om experimentet kommer inte på fråga.

-Aldrig, aldrig, aldrig. Tre månader av mitt liv har försvunnit på att bli tjock och smal. Jag kände mig helt avstängd från omgivningen, säger Paolo Roberto.

Paolos 4 bästa tips

Så åt Paolo då

Så äter Paolo nu

Gör som Paolo Roberto - tappa kilon på nätet.

Se programmet på TV 3

Hanna Blanksvärd