Så sover du gott på hotell

Av: 

Elin Sundh

Sömn

Semestertid är det inte helt ovanligt att du hamnar på ett hotell någonstans i Sverige eller i världen. För dig med sömnproblem kan en hotellvistelse innebära problem. För hur kul det än må vara att träffa släkt, vänner och bekanta så innebär besöken att du inte sover i din egen säng.

Ställ krav på hotellrummet
För bästa sovmiljö när du bor på hotell, har du enligt Anya Orlanska på The Benjamin Hotel’s Sleep Concierge, full rätt att kräva och förvänta dig vissa saker när du hyr ett rum.
— Hotellgäster ska alltid få en tyst omgivning, en bra säng och några olika sorters kuddar.

Anya menar dessutom att om gästerna anser att de blir störda av omgivningen, som exempelvis trafiken, så ska de få möjlghet att få ett tystare rum.

Samma regler som hemma
Trots att du är på semester så gäller samma regler som hemma, när det kommer till sängen och sömnen. Alltså, inget arbete, bokläsning eller ätande i sängen. Dessa aktiviteter gör det svårare att slappna av för att senare somna skönt i sängen.

Sömnvänligt hotell
Ett sömnvänligt hotell har persienner eller rullgardiner för mörkläggning. För att få så tyst som möjligt är ett tips att be om ett rum långt bort från hissen, då slipper du höra när andra gäster kommer och går - alla tider på dygnet.

Speciella kuddar
Om du har problem med nacke eller rygg kan du fråga vilka typer av kuddar som finns på hotellet. Har du väldiga problem med dessa områden kan det vara värt att ta med egen kudde.

ANNONS

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Extern länk från Lyko

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sömn