Träningen vi älskar!

Elisabeth: ”Jag känner mig som en akrobat”

Foto: Niklas Dahlskog

“Träna något du tycker är roligt!” är kanske det vanligaste tipset för att hålla motivationen för motion levande.
Wellness har träffat tre tjejer som kan intyga att det är sant. Här möter ni Elisabeth Thek, som håller sig i form med antigravity-yoga.

 N är Elisabeth Thek, 30, flyttade till Sverige från Österrike ville hon satsa på någon typ av gruppträning i stället för att ensam nöta på gymmet. Efter att ha läst om antigravity-yoga beslutade hon sig för att testa, och över ett år senare tränar hon fortfarande det två till tre gånger i veckan. Bäst av allt? Hon har fått en mer välfungerande kropp på köpet!

Varför är antigravity-yoga så kul?

– För att jag känner mig lite som en akrobat när jag hänger i luften! Dessutom har det varit väldigt bra för min kropp. Jag sitter vid datorn hela dagarna och har haft lite ryggproblem och även varit väldigt stel, och nu känner jag mig både bättre i ryggen och mjukare i kroppen för när du hänger i luften kan du stretcha bättre och du känner dig också lättare. Och även om det här är en lugnare typ av träning så kräver vissa övningar mer kraft och styrka som gör att man svettas lite mer.

Rädd i början

Det ser lite läskigt ut! Är det det?

– Jag var lite rädd i början och tänkte att hammocken kanske inte skulle hålla. Men det var bara kul! Jag gick en grundkurs där alla var nybörjare och när jag hade kört några gånger litade jag på att jag inte skulle ramla av.

Vad är det svåraste med den här typen av träning?

– Min största utmaning är alla övningar där det är en fördel att vara vig! Till exempel när vi står på ett ben och ska sträcka ut det andra i en 90 graders vinkel och hålla i tårna med handen. Hammocken hjälper mig att hålla balansen, men jag är långt ifrån att kunna sträcka ut hela benet rakt…

Släppa händerna

Måste man vara en van yogautövare?

– Nej, inte alls. Jag hade bara kört ett yogapass innan och jag tycker inte att vanlig yoga är så kul heller. Detta är mer lekfullt.

Vad har du för tips till den som vill testa?

– Ha förtroende för hammocken, och våga gå ner med huvudet och släppa händerna! Du kommer inte att ramla ner om du sitter fast med benen – hammocken håller upp till 600 kilo.

Jonna Karvonen

ARTIKELN HANDLAR OM

Träning

Yoga