Här är höstens hetaste glasögon

Av: 

Minimedia

Andreas Lindman

Syn & optik

Se vilka trender som gäller – experterna berättar

Höstfärger, kattögon och ekologi.

Det finns uppenbarligen något för alla i höstens glasögontrender.

– Överlag känns det som att folk vågar ta ut svängarna mer och mer, säger André Christensson, inköpsansvarig på Lensway.

Det var längesedan glasögon gick från att vara ett simpelt hjälpmedel till en riktig modeacessoar. Precis som med kläder är numera utbudet enormt och trenderna många vilket kan göra det svårt att hitta rätt i djungeln av bågar. Vill man vara modemässigt rätt i höst finns det dock ett par trender att titta efter.

– Retrotrenderna håller i sig. Det är fortfarande stora bågar som gäller, även om de kanske inte är lika stora som på 70-talet, säger Maria Öhrling Andersson, produktchef på Synsam.

Färgglatt på bågarna

–Man kan även se en hel del färger. Svart funkar ju alltid men vi ser även vinrött, grönt och orange, klassiska höstfärger,

André Christensson ser även mer ljusare färger i modet.

– Pastellfärgerna fortsätter även i höst. Överlag känns det som att folk vågar ta ut svängarna mer. Vi har sett detta i solglasögon tidigare, men nu gäller det även för optiska glas, säger han.

Olika material

Många märken satsar på olika färgkombinationer där insidan av bågen har en färg som kontrasterar mot övriga bågen. Det är även populärt med olika kombinationer av material i bågarna. Utöver de klassiska modellerna som cat eye för kvinnor, och pilotbågarna har försäljningen av eko-bågar gått upp den senaste tiden. Glasögon i naturliga material som ett alternativ till den petroleumbaserade plasten.

– En variant är gjord på 95 procent återvunnet material, säger Öhrling Andersson.

Miljömedveten eller inte - bland höstens glasögon verkar det som sagt finnas något för alla.

ANNONS

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

Extern länk från NordicFeel SE

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa

/

Syn & optik

ÄMNEN I ARTIKELN

Syn & optik