Tänk träning inifrån och ut

HÄLSA

”Det finns inga genvägar”

Tänk träning inifrån och ut istället för tvärtom. Börja det här året på rätt sätt för en hållbar livsstil. Nu är det 2011 som gäller och här finns inga snabbkurer eller genvägar. Det finns bara en väg till en sundare livsstil och det är att tänka på rätt sätt.

Foto: BJÖRN LINDAHL
”Minsta lilla aktivitet är bättre än ingenting”

Att bara satsa på att få en platt mage för att komma i baddräkten till sommaren är fel tänk. Det är att tänka med utsidan.

Vänd på det istället och tänk mer globalt. Hur vill jag leva? Vem vill jag vara? Vill jag vara en god förebild för mina barn? Vill jag vara frisk och stark och hålla mig borta från sjukdomar?

Det här är en helt annan inställning än att ”bara” få en platt mage. På det här sättet kommer din plan att hålla livet ut och du kommer att få en slankare kropp på kuppen av bara farten. Se det som en positiv bieffekt.

En livsstil

Träning betyder så mycket mer än bara siffrorna på vågen. Det är en livsstil och ett sätt att visa respekt mot sig själv, sin kropp, sin familj och sina barn.

Det är aldrig försent att börja röra på sig. Minsta lilla aktivitet är bättre än ingenting. Börja idag och njut av allt positivt som kommer till dig. Gör någonting aktivt varje dag. Rörelse skapar glädje.

Shirin Rågby Djavidi