Koko för kokos!

Kokosolja har blivit en riktig favorit i mångas skafferi, men visste du att det är en utmärkt kompis i badrumsskåpet också? Kolla in hur du kan skönhetsboosta med hjälp av den.

Skölj munnen 

Att skölja munnen med kokosolja 20 minuter om dagen innan du borstar tänderna må ha blivit en het trend i USA på sistone (där det heter “oil pulling” för att det sägs “dra” ut gifter ur kroppen), med det är en uråldrig ayurvedisk huskur. Förutom att rena kroppen påstås det kunna bota huvudvärk och bleka tänder på ett naturligt vis. 

Boosta hårväxten

Drömmer du om att åtgärda det pincetten har tagit bort nu när tjocka ögonbryn är det nya svarta? Smörj in dem med kokosolja – det påstås nämligen uppmuntra cellförnyelse så att håret växer snabbare. 

Mjuka upp nagelbanden

Lite kokosolja på nagelbanden två gånger om dagen mjukar upp dem och eliminerar behovet av dyra produkter som lovar samma resultat. 

Behandla slitna hårtoppar

Ser ändan av din hästsvans lite vissen ut? Testa att massera in en nypa kokosolja i topparna för att ge dem en ordentlig dos fukt.

Skrubba kroppen

Om du är sugen på att göra en egen kroppsskrubb är kokosolja en alldeles utmärkt bas att börja med. Blanda sedan i strösocker och använd i duschen för sammetslen hud. 

Minska snuvan

Om den där pollensnuvan inte vill ge med sig, testa att gnugga lite kokosolja på insidan av dina näsborrar för lindring. 

Smörj läpparna

Smeta på lite kokosolja på läpparna innan du går och lägger dig. Det smakar inte bara gott utan resulterar i härligt mjuka läppar morgonen efter!

Använd som sminkborttagning

Prova att använda kokosolja som sminkborttagning om mascaran sitter som berget. Se dock till att du inte får oljan i ögonen.

Använd som raklödder

Att raka sig är ju ett evigt gissel eftersom huden lätt blir irriterad. Kokosolja i stället för raklödder kan rädda situationen eftersom den är både mjukgörande och lugnande. 

Slipp rynkorna

Kokosolja sägs förebygga rynkor och påsar under ögonen, så smörj in dig innan läggdags och slipp spendera pengar på dyra ögonkrämer. 

Skräm bort finnen

Kokosolja innehåller antibakteriella ingredienser som fungerar som ett effektivt vapen mot akne. En huskur heter: Badda finnen med lite olja och låt verka i en kvart. Tvätta bort med varmt vatten och låt huden lufttorka utan andra produkter. 

Smörj in som after sun

Råkat bränna dig i solen? Smörj in dig med kokosolja för att lugna huden. 

Källa: Women’s Health 

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN