5 sätt att maxa antioxidanterna

Så får du ut mer av skönhetsprodukterna

Många skönhetsprodukter skryter om att de innehåller antioxidanter, och med all rätt: De jobbar aktivt med att skydda oss mot skadliga saker som solen och föroreningar så att huden kan hålla sig fräsch och fin. Få ut det mesta av dem med dessa tips.

Avokado och paprika är rika på antioxidanter.
Avokado och paprika är rika på antioxidanter.

1. Använd ett serum

Antioxidanter har lättare att stabilisera sig i en geléaktigt konsistens än i en vanlig dagkräm, vilket gör serumet mer effektivt.

2. Satsa på en blandning

Olika antioxidanter hjälper mot olika fria radikaler och jobbar dessutom bättre tillsammans än enskilt, så investera i en produkt som innehåller mer än en typ, eller använd flera produkter samtidigt.

3. Läs ingredienslistan

Precis som i mataffären är ingredienserna på skönhetsprodukternas förpackningar ofta rangordnade efter hur mycket som finns i dem. Om antioxidanterna nämns i slutet av listan har de antagligen tillsatts som konserveringsmedel mer än som en aktiv ingrediens.

4. Skaffa rätt rutin

Applicera ditt serum direkt efter att du har tvättat ansiktet, men vänta med solskyddsfaktorn i fem minuter så att du inte försvagar antioxidanternas effekt.

5. Använd när du behöver

Antioxidanter skyddar din hud från föroreningar så smörj in dig när du verkligen behöver hjälpen. För de flesta betyder det på morgonen, men jobbar du till exempel nätter är det då du måste ge huden en extra boost.

Källa: Allure

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN