Snurr på pizzan

HÄLSA

Veckans smala

Pizzasnurror är den perfekta utflyktsmaten. Fyllningen kan förstås varieras i det oändliga. Det blir cirka 16 stycken på en sats.

Foto: Anna Clarén

Pizzasnurror

4 portioner

1/4 pkt jäst

2 dl ljummet vatten

1 msk olivolja

2 krm salt

3-4 dl vetemjöl

Fyllning:

2-3 dl ajvar relish

50 g ruccola

100 g parmaskinka i tunna skivor

20 gröna oliver

3 dl riven 17%-ig ost

Salt och peppar

Oregano

Blanda jästen med hälften av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Rör med en trägaffel. Tillsätt mjölet, börja med den lilla mängden.

Arbeta degen så att den är kladdfri. Låt den jäsa i 30 minuter. Kavla ut till en rektangulär platta. Bred på ajvar relish och ruccola. Toppa med skinka, oliver och ost. Salta och peppra.

Rulla ihop till en rulle. Skär den i 16 bitar. Lägg bitarna med snittytan upp på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 250 grader i 10-15 minuter. Strö på färsk oregano.

Snabbkoll till Veckans Smala

Kristina Eriksson