”Hur jag blev en (nästan) ny person”

HÄLSA

Wellness redaktör: Det är ofta som jag inte riktigt känner igen mig

Vi har en ganska ny vikarie här på redaktionen. Och det är roligt, för hon säger att hon blir så påverkad av det hon

skriver om. När hon jobbade för en inredningstidning ville hon bara shoppa prylar till hemmet, och nu när hon är här hos oss vill hon bara träna och äta bättre. Hon har börjat gå på ruffie varje vecka och sprang nyligen sin första mil (jag är så imponerad, Viktoria!).

Jag förstår henne precis. Sen vi startade Wellness har jag blivit en helt ny person. Eller okej, inte helt ny, men det är ofta jag inte riktigt känner igen mig.

Jag äter fortfarande godis om jag är sugen, men väldigt ofta vill jag hellre ha en grapefrukt.

Fast jag känner mig jättetrött lyckas jag nästan alltid övervinna motståndet och träna en stund. Och numera vet jag ju att det kan räcka med en kvarts högintensiv träning för att få bra resultat.

I mataffären tittar jag ofta på innehållsförteckningen och köper inte längre de där goda flingorna med jättemycket socker i. 

När jag är på väg till jobbet blir jag nästan aldrig stressad om tåget är försenat eller om någon går långsamt rakt framför mina fötter. Jag har tränat stenhårt på att inte låta saker som ligger utanför min kontroll bekomma mig. Jag blir ju inte direkt mer effektiv när jag kommer till jobbet om jag är tokstressad.

Hemma hos oss äter vi nu för tiden fisk och grönt oftare än kött, både för att vi mår bättre av det och för att det är miljövänligare.

Om jag hade läst det här för tio år sen hade jag skrattat högt och sagt att det inte handlade om mig. Men nu gör det ju det och jag kanske låter präktig och lite tråkig men jag lovar att jag fortfarande unnar mig både det ena och det

andra (vin, ja tack! chips, absolut! mackor, mums!). Skillnaden är bara att jag nu för tiden nästan alltid är pigg och skön i kroppen. Och det utan att jag känner att jag gör en massa uppoffringar. För ju mer jag lär mig desto lättare blir det att göra bra val.

Missa inte Wellness Träningsbibel!

124 sidor ren och skär träningsinspiration i den snyggaste tidning vi någonsin gjort. Kommer ut i butik först den 13 augusti. Läs mer här!

Ninas Wellness

Feel well

Ett snyggt smycke och på samma gång ett politiskt statement. Kriget i Kongo är ett av världens dödligaste och så vidrigt att det knappt går att ta in. Stöd kampen för fred i Kongo genom att hänga en visselpipa runt halsen. Min favorit är ”Vintage brass”, 545 kronor, Fallingwhistles.com – missa inte heller att läsa hela bakgrunden under fliken About!

Eat well

Bäst är förstås att göra sin egen lemonad, men när man inte riktigt orkar är det här ett otroligt gott och svalkande alternativ. Innehåller dessutom bara frukt. ”Tropicana Refresh lemon”, cirka 26 kronor.

Look well

Den här ger mig snyggt beachrufs – även de dagar jag inte varit på stranden. Och så luktar den helt fantastiskt.

”On the beach”, 139 kronor, Bangerhead.se