Så håller du igång motivationen under 2011!

Av: 

Sofia Carlberg

Hälsa

Året är snart slut och med alla förhoppningar inför allt det nya kommer även kraven på allt man ska göra under det nya året.

Träna tillsammans med en kompis och peppa kompisen så som du själv skulle vilja bli peppad.
Träna tillsammans med en kompis och peppa kompisen så som du själv skulle vilja bli peppad.

När du är på gymmet – tänk på det positiva: hur mycket just du klarar av. Jämföra inte din kropp eller styrka med någon annan, det medför bara osäkerhet och får dig mindre motiverad som kan göra det svårare för dig både att orka träna i dag och att komma tillbaka nästa dag.

Boosta dig själv med positiva tankar när du tar den där extra promenaden eller säger nej till den där kakan under tre-fikat. Det kommer att vara avgörande för hur du lyckas nå dina mål. Att tänka negativt om din kropp eller person kommer bara att få dig på dåligt humör och knappast få dig mer motiverad. Snarare få dig att känna hopplöshet.

Förbjud inget. Det får dig bara att bli extra fokuserad på just det och vilja ha ett helt kakpaket, hellre än nöja dig med en kaka.

Tänk att du pratar med en kompis. Vad skulle du säga till honom eller henne? Du skulle säkert heja på din kompis och sporra till att vara positiva och berätta hur duktig han eller hon har varit. Gör samma sak mot dig själv!

Var medveten om dina tankar. Jobba med att vara positiv. När du märker att du får en negativ tanke – slå bort den direkt. Om du tänker positivt och tror på dig själv kommer det att gå lättare och du kommer att nå framgångar! Det viktiga är att tänka att du förtjänar att mår bra, vara självsäker och stark.

Vi har alltid chansen att förändra och förbättra. Om du inte åt en nyttig och hälsosam lunch, ät bättre till middag. Tränade du inget förra veckan, gör det i dag. Det är aldrig för sent att ändra dina vanor. Det enda som kan hålla dig tillbaka är dina tankar!

Källa: Sparkpeople.com

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Publisert: