Så går du ner 8 kilo på 8 veckor

Av: 

Ulrika Lundberg

Hälsa

Superdieten som passar alla

Näringsfysiologen Fredrik Paulún har plockat det bästa ur de främsta viktminskningsmetoderna och skapat nya isodieten.

Blir du vrålhungrig av lightdieter? Slö och suddig utan kolhydrater?

I så fall kan isodieten vara vägen till ett smalare du. Den nya supermetoden lovar minus ett kilo i veckan – samtidigt som du får känna dig behagligt mätt och fri från sötsug. Plus att kroppen laddas med all näring den behöver för att hålla dig frisk och alert.

Fördela energin

Bakom metoden står GI-gurun Fredrik Paulún, Martin Brunnberg och Kristina Andersson, tre av landets främsta näringsfysiologer. Tillsammans har de plöjt den senaste forskningen kring de främsta bantningsmetoderna, utvärderat och satt ihop den optimala smalmetoden:

– Vi har helt enkelt tagit det bästa från alla dieter, säger Fredrik Paulún.

Trion hävdar att kroppen fungerar allra bäst om energin fördelas jämt mellan fett, protein och kolhydrater.

För de flesta av oss innebär det att dra ner rejält på de fettbunkrande kolhydraterna; bröd, pasta, ris och potatis. En annan viktig isonyckel är att maten är maxad med mättande egenskaper:

Överlevnad

– Hungern är din värsta fiende när du vill gå ner i vikt, menar Paulún, människan är en överlevnadsmaskin och expert på att få i sig mat. Det går inte att svälta sig i form. När hungern sätter in tar reptilhjärnan över och bestämmer vad du äter - du dras till läsk och lasagne, fett och socker. Med isodieten får du vara nöjd och belåten länge. Dessutom orkar du träna, vilket snabbar på viktminskningen ytterligare.

För att lägga upp en idealisk isotallrik måste du räkna energiprocent och följa GI-index. Det är krångligt. Och dödligt tråkigt. Därför har Paulún och hans vänner tagit fram ett färdigt menyprogram med perfekt balanserade rätter som sträcker sig över åtta veckor.

Kan alla äta isomat?

– Programmets menyer är beräknade för dig som vill minska din vikt. Du som tränar hårt och barn som växer behöver mer energi, alltså större portioner. Däremot kan vem som helst äta isomat.

Ni påstår att isodieten är säker och utan baksidor, hur vet ni det?

– Ja, det är ett ”bold statement”. Det här är den kost människan ätit i årtusenden och mår bra av – ”människomat”. Iso är ingen extrem kosthållning och du får alla i dig alla

de näringsämnen kroppen behöver. Därför vågar vi påstå det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Gör en hälsokontroll och få koll på hur din kropp mår - välj ditt test här.

Werlabs

Publisert: