"Kom i form – hemma i vardagsrummet"

Av: Lina Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 12
Enkel armhävning startposition.

Du behöver inte släpa dig iväg i timmar till gymmet för att hålla dig i form.

Här tipsar träningsexperten Jonas Gustrin om hur du kan bygga muskler – hemma i vardagrummet.

Jonas Gustrin och Paolo Roberto är båda träningsexperter – och överens om att det inte krävs dyra gymkort för att bygga muskler.
Foto: Janne Danielsson
Jonas Gustrin och Paolo Roberto är båda träningsexperter – och överens om att det inte krävs dyra gymkort för att bygga muskler.

Du behöver inte alltid packa väskan och släpa dig iväg till gymmet för att bygga muskler. Många gånger räcker det med din egen kropp som tyngd, hemma på golvet, för att få till bra träning.

– Vill du gå ner i vikt så krävs mer tid och konditionsträning, till exemepel i en motionsmaskin eller i löpspåret, men för att bygga muskelr fungerar vardagsrummet bra, säger träningsexperten Jonas Gustrin.

Säker träning

Ofta menar gymmen att det är skonsammare träning i gymmaskinerna än när du använder din egen kropp.

Men enligt Jonas Gustrin är det inte särskilt slitsamt för kroppen att göra övningar på golvet. Snarare är det stärkande, då man använder fler av de små muskler som inte får någon träning i en riktad maskin.

– Det är väldigt säker träning. Gör man fel så känns det oftast: Då gör det ont. Ingen övning ska göra ont alls. Omd et gör det ändå, ta kontakt med någon och fråga varför.

Här nedan är Jonas fem bästa övningar – för dig som varken orkar eller hinner lägga timmar på att åka till gymmet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN