Här är fem ställen du missar att smörja in

Semester

Njut av solen men glöm inte att ta hand om din hy

Sommaren är här och vi njuter av solen.

Men glöm inte att smörja in dig ordentligt.

Här är fem ställen på kroppen som ofta glöms bort och som kan orsaka ordentlig solsveda.

Passa på att njuta av solens varma strålar, lapa i dig D-vitamin och få lite extra energi. Men glöm inte att smörja in dig med solskyddsfaktor – och var noggrann.

Håll koll på ställena vi ofta missar med solskyddskrämen. Här är några kroppsdelar som är lätt att glömma:

1. Ögonlocken

Att bränna ögonlocken gör riktigt ont. Huden kring ögonen är tunn och ömtålig. Därför är det viktigt att smörja in den ordentligt. Använd ett kladdfritt och svidfritt solskydd, som även hjälper till att motverka hudens åldrande.

2. Knävecken

Ett ställe som är enkelt att missa och som kan orsaka riktiga besvär är knävecken. När benen är insmorda är det lätt att glömma bort att just den här ytan behöver extra mycket skydd. Här försvinner solskyddet nämligen snabbt när du svettas. Även om du inte planerar en löptur eller andra ansträngande aktiviteter, så är det viktigt att välja en svett- och vattenresistent solskyddsfaktor och dessutom fortsätta smörja in under dagnen.

3. Öronen

Visste du att öronen är det tredje vanligaste stället att få cellförändringar i huden på? Smörj därför in både in- och utsidan av öronen ordentligt. Varje gång du sedan applicerar solskydd någon annanstans bör du ta ett extra lager på öronen.

4. Ovansidan av fötterna

Benen är den vanligaste kroppsdelen för hudcancer och vi slutar allt som oftast att kleta på oss solskyddet nere vid anklarna. Men se till att fortsätta applicera krämen hela vägen ned på fötterna.

5. Skalpen

Självklart blir det kladdigt att applicera solskyddskräm i hårbotten. Men försök hitta en huvudbonad du trivs med att använda så ofta som möjligt när du är ute i solen. Om du inte är en hattperson kanske en scarf eller keps funkar? Solskydd i sparyform för hår och hårbotten finns också att köpa.

Solskyddsfaktor och uv-skydd inte tar bort risken för hudcancer så det är fortfarande viktigt att du regelbundet kontrollerar dina skönhetsfläckar.

Källa: Self.com

Malin Eriksson

ANNONS

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Extern länk från Lyko

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa

/

Semester

ÄMNEN I ARTIKELN

Semester

Hälsa

Skönhet