"Jag frossar i skräpmat och tränar aldrig"

avAnnika Berge

Kändisarnas fitnesslögner

Foto: STELLA PICTURES
Från vänster: Desperate Housewives-stjärnan Marcia Cross på väg hem från ett träningspass. Katherine Heigl röker sig i form. Linsay Lohan och en jättemugg kaffe.

Trådsmala kändisar som säger sig frossa i fet mat men skippar gymmet.

Hur kan det vara möjligt?

Rena lögnen, menar en engelsk tidning.

Foto: Stella Pictures
Skådespelerskan Keri Russell sa nyligen i en intervju att hon inte tränat alls efter graviditeten. Att hon återigen kunde be om size zero i klädaffären berodde bara på – bra gener.

Kändiskvinnorna blir allt smalare. Men de vill inte erkänna att det ligger hårt arbete bakom de slimmade kropparna. Istället pratar de om ”bra gener”, hur mycket skräpmat de vräker i sig och hur de hatar gym.

Men enligt den brittiska tidningen Daily Mail så är det inte sant.

En som genomskådat lögnerna är den svenksättade kändistränaren Gunnar Peterson.

– En skådespelerska tränade med mig fyra gånger i veckan, plus att hon gick på spinning varje dag. När journalister frågade henne om hennes nya, smala kropp så sa hon bara”åh, jag tränar bara yoga och går ut och går med min hund”, säger han till tidningen.

Enligt psykolog Eva Rusz så vill de få sig själva att framstå som speciella, men ändå vanliga.

– Man höjer sig över mängden. Å ena sidan så säger man att man är precis som du och jag, äter fet mat och skolkar från gymmet. Men eftersom de inte ser ut som du och jag, så skapar de också en image av sig själva som annorlunda. Det är som om naturlagarna inte gäller dem, säger hon.

Hon tror också att det i vissa fall handlar om ätstörningar.

– Man döljer de verkliga problemen genom att låtsas att man lever som vanligt. Kanske tror de att de skulle ses som svaga om de berättade hur det egentligen ligger till, säger Eva Rusz.