Personliga tränaren Åsa om sitt bästa träningstips

Drivs av att se andra uppnå sina mål

Kicken av att hjälpa någon nå sina mål driver Åsa Hornhammar.
I flera år har hon jobbat som personlig tränare för viktminskningskedjan Itrim.
– Att anlita en pt kan göra tröskeln inför att komma igång lägre, säger den engagerade 26-åringen.

Åsa Hornhammar, personlig tränare.
Åsa Hornhammar, personlig tränare.

Hon har alltid älskat att träna och började spela handboll redan som femåring. I dag jobbar Åsa Hornhammar med sitt stora intresse. Tillsammans med sin pappa driver hon Itrim-centret på Södermalm i Stockholm, där hon också jobbar som personlig tränare – en titel hon har haft i fyra år.

– Jag började som instruktör och sedan testade jag på det där med personlig träning. Det är ett fantastiskt jobb. Du kommer ofta väldigt nära dem du tränar och får vara med och hjälpa dem att nå sina mål. Det är otroligt häftigt, säger Åsa.
Vad ger det att träna med en pt?
– Det beror helt på vem du är och vilka mål du har. Behöver du någon som pushar dig för att komma igång, vill du ha ny träningsinspiration eller vill du ha någon som driver? Det man kan säga är att en pt brukar ger en extra kick så att du orkar lite till. Dessutom är det mer säkert att träna med en personlig tränare, som kan kontrollera att du göra de olika övningarna korrekt, säger Åsa.
Här hittar du ditt närmaste Itrim-center.

En lyxig känsla

Hon berättar att hon själv brukar boka en några timmar hos en pt lite då och då?

– Det är en lyxig känsla att någon jobbar för att jag ska må bra, säger Åsa.
Vad är det vanligast att man behöver hjälp med när man kommer till dig?
– De flesta vill nå ett specifikt mål. Antingen vill de ha en kickstart och gå ner endel i vikt på kort tid eller så vill de tona kroppen och bli starkare, säger Åsa.

Vilka är ditt bästa träningstips?
– Att hitta en träningsform som du tycker är rolig – det ska vara lustfyllt att motionera. Sedan är det bra att planera också. Packa väskan dagen innan och ta med träningskläderna till jobbet. Att resa sig från soffan är det svåraste lyftet du kan göra. Därför är det ingen idé att åka hem emellan.
Klicka här – och läs mer om Itims metod.

Vanligaste misstaget

Vad är det vanliga misstaget när man vill komma igång och går ner i vikt?
– Att tro att det räcker att träna. Det gör sällan det. Du behöver se över dina matvanor också. Men det svåraste är ofta inte att gå ner i vikt. Utmaningen kommer när du ska hålla vikten. Beteenden kan vara svåra att bryta och det är lätt att belöna sig själv med mat när man känner att man blivit smalare. Då behöver du arbeta med din motivation. Där kommer vi som jobbar på Itrim in.  

Vad skiljer Itrim från andra tränings- och viktminskningskedjor?
– Många andra träningsanläggningar är mer opersonliga. Vi är proffs på att stötta våra medlemmar och lägger upp en personlig plan för varje medlem för att de ska nå sina mål. Ofta är det inte så svårt att komma igång och inte heller att gå ner i vikt. Det svåra är just att hålla kvar vid de nya mer hälsosamma rutinerna och där är vi ett stort stöd.

Klicka här – och läs mer om hur du bokar en personlig tränare.

Itrim

Publisert:

Ämnen i artikeln