Äg dina känslor

HÄLSA

Alla känslor bär på en grym energi. Frågan är bara om du äger känslan eller om känslan äger dig.

Självkänsla – Del 3

Läs Självkänsla – Del 1 här!
Och Självkänsla – Del 2 här!

16 mars 2015

I filmen Monsters Inc kapslar man in barns skrik (läs rädsla) i behållare som sedan används som energi för att förse monsterstaden med energi.

Tänk dig att alla dina känslor bär på energi - ALLA känslor. Och att denna energi är just inget annat än ENERGI. Den är inte positiv eller negativ - den bara är. Frågan är OM du använder den, vad du använder den till och hur du riktar den. Och det är helt upp till dig.

De flesta av oss har lärt sig att kategorisera känslor, klassa in dom i olika fack - bra eller dåligt. Men om du tänker efter, när du blir riktigt heligt skitförbannad - vilken mängd energi skulle man kunna samla upp en i burk då?

Eller när du släppt fram sorg så att snoret rinner och du kryper längs golvet. Holy shit vilken energi! Ett mindre kärnkraftverk!

Så problemet är inte känslorna i sig - problemet är vårt MOTSTÅND till att känna dessa känslor. För vi är så snabba på att klassa dem - bra eller dåligt. Och när du förvägrar känslan att få komma till tal (för det är allt den vill - att bli sedd och hörd av dig) så uppstår en situation inom dig som påminner om en tryckkokare.

Och då min vän är du ute på farligt vatten. Du och dina känslor är visserligen fortfarande ett kärnkraftverk men inte den sorten man kanske vill ha i sin närhet utan ett Tjernobyl.

Vill du ha en högre självkänsla? Börja då med att äga din låga självkänsla! Förneka den inte. Skuffa inte undan den. Den är som ditt lilla barn som gråtande rycker i ditt byxben ”Snälla – se mig. Hör mig. Förneka mig inte.” I samma ögonblick som du slutar försöka förneka din låga självkänsla eller klassa den som något dåligt så börjar det hända saker. Den har blivit hörd, av dig och du kan NU börja röra dig mot ditt mål – en högre självkänsla. Bra va?!

Våga erkänna alla dina känslor. Lyssna på dom – bli polare med dom – äg dom!

Trevlig dag på dig!

Raymond

Raymond Ahlgren

ARTIKELN HANDLAR OM