”Fortsätt att vara en livsnjutare”

HÄLSA

Erik Lallerstedt slutade banta – och gick ned 22 kilo

För krögaren Erik Lallerstedt blev 30 år av bantning det bästa sättet – att gå upp i vikt. Till slut valde han sin egen väg, utan bantning. Och gick ner 22 kilo.

Foto: Erik Lallerstedt till höger väger 22 kilo mindre än Erik Lallerstedt till vänster. ”Metoden är enkel och tillåter dig att njuta av mat. Håller i längden”, säger Erik Lallerstedt.

Erik Lallerstedt var 55 år gammal när han bestämde sig. Kilona skulle bort. Men på hans villkor.

– Jag blev så trött på att alltid stånka när jag knöt skorna. Men trots ett smalare liv ville jag kunna fortsätta vara en livsnjutare, säger Erik Lallerstedt.

Han slopade bantning och tråkiga rivna morötter och kombinerade i stället motion med god men smalare mat. På sex månader gick han ner 10 kilo.

Trots att han har fortsatt att unna sig delikatessmat och goda viner har de tidigare 105 kilona nu rasat till 83 kilo.

– Det tog inte lång tid innan jag kände mina revben igen. Men det svåra var inte att gå ner i vikt, utan att behålla den nya vikten.

Inget socker i kaffet

I dag promenerar han en timme varje dag och håller sig till smalare mat. Begäret efter socker i kaffet tog han bit för bit, gick först över till sacketter för att sedan sluta helt.

– Plågar man sig igenom en diet är det bara en tidsfråga innan allt brakar. Det tar tid att vänja sig vid en annan kost.

Med kokboken ”My way” vill Erik Lallerstedt visa att det går att äta och dricka gott och ändå gå ner i vikt. Men med sunt förnuft.

– Min metod är inte till för mannekänger eller strandraggare. Jag har inga ambitioner att bli smal, bara lite mindre fet.

Eriks bästa viktråd

Krögaren Erik driver flera restauranger

Helena Trus