Succé för Aschbergs vandringsblogg

Av: 

Anna Hjalmarsson

Hälsa

Går med Gert Fylking mellan Ystad och Haparanda

Efter bara tre dagar har blivit en succé. Den är redan en av de största bloggarna på Aftonbladet, och får mängder av läsarkommentarer.

– Det är kanon att blogga, säger Robert Aschberg.

På rekordkort tid har bloggen "Ystad – Haparanda, ett steg i taget" blivit en läsarfavorit. Den är redan lika stor eller större än flera av de största bloggarna på Aftonbladet, som Tomas Roos Hockeybloggen och Schlagerbloggen.

Här kan man följa vandringen i stort och smått, fynd av navkapslar i vägrenen, möten med cancerläkare, fans som bjuder på fika. Och bloggläsarna fyller på bloggen med kommentarer och tips till vandrarna.

— Jag är en rastlös jävel som som behöver något att göra medan jag går, säger en lätt anfådd Robert Aschberg på mobiltelefon från vägen. Då är det kanon att blogga!

Ny som bloggare

Det är bloggarpremiär för Robert Aschberg, och han tyckte förut att de flesta bloggar var "ointressant dynga" om vad folk åt till frukost och såg på för tv-program, även om det fanns vissa guldkorn.

Men nu har han upptäckt charmen med bloggandet.

— Det viktiga är att man har något att blogga om, ett innehåll, säger han, och här passar promenaden bra.

Syftet med vandringen är att väcka uppmärksamhet kring prostatacancer, som är Sveriges vanligaste cancerform, och samla in pengar till cancerforskningen. Robert Aschbergs vandrarkompis Gert Fylking bloggar också, på RixFM, men någon bloggartävling har det inte varit hittills, säger Robert. Snarare samarbetar de bägge vandrande bloggarna.

Hittills är vandrarna mer än nöjda med uppmärksamheten, människor kommer ideligen fram och vill prata en stund och skänka pengar. All uppmärksamhet har gjort att Robert Aschberg inte riktigt hunnit med att läsa igenom alla läsarkommentarer med tips.

— Men nu ska jag få hjälp med det, så att jag inte missar något bra, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Gör en hälsokontroll och få koll på hur din kropp mår - välj ditt test här.

Werlabs

Publisert: