Mirelle berättar: ”Så gick jag ner åtta kilo rent fett på tre veckor”

Gå ner i vikt

Med en kickstart och med stöd från hälsocoachen vände Mirelle sina dåliga vanor. Viktminskningen och den nya livsstilen gick enklare än hon vågat hoppas.

– Det enda problemet är att alla mina kläder är för stora nu, så jag måste köpa nytt, konstaterar hon nöjt. 

Mirelle var både en fotboll- och innebandytjej när hon var yngre. Men när hon kom i tonåren var det annat som lockade. Festande, oregelbundna tider, sena nattmål och snabbmat satte sina spår. 

– Det var då jag började gå upp i vikt. Jag hade ingen regelbundenhet. Jag planerade aldrig vad jag skulle äta. På väg hem från jobbet kunde jag köpa bullar som jag åt till middag för att jag inte orkade handla och laga mat, berättar Mirelle.

Du får hjälp med alla delar

Anledningen till att hon började på Itrim var just för att få struktur och en plan för sina matvanor och för sin träning.

– Jag känner inte till något annat ställe där du får hjälp med alla delar. Jag och min Itrim-coach Linnea gjorde en plan. Vi tittade på hur min livsstil såg ut. Vi satte mål och delmål. Linnea känner till min bakgrund nu, hon vet hur jag funkar.

Läs mer här om Itrims hälsocoacher.

”Det är värt det”

Mirelle har alltid haft gymkort och ser själv som en sportig person. Problemet var bara att hon utnyttjade det där kortet väldigt sporadiskt. Och de perioder hon tränade, fick hon inte de resultat hon var ute efter.

– Någon frågade mig om det är dyrt på Itrim, men jag tycker att det är värt allt – både i tid och pengar. Det gymkort jag hade, och aldrig utnyttjade, kostade mig 500 kr i månaden. För bara några hundralappar mer får jag idag inte bara träning utan också min hälsocoach som hjälper mig att nå både mina vikt- och träningsmål. Och jag vågar knappt tänka på hur mycket pengar jag brukade göra av med på godis, snacks och snabbmat innan!

Snabba resultat

Mirelle valde att gå ner i vikt med hjälp av måltidsersättning för att se snabba resultat på vågen.

– Jag är en ”allt eller inget person”, så för mig var det helt rätt att bryta allt och gå ner med hjälp av måltidsersättning. Det var okomplicerat. Enkelt. Eftersom jag också kom igång så bra med träningen på Itrim så tappade jag inget i muskler, bara i fett. Jag gick ner åtta kilo rent fett på tre veckor! Extremt motiverande såklart.

Mirelle arbetar nära Itrim och hon tränar på sin lunch, flera gånger i veckan.

– Mitt Itrim är så personligt och avslappnat. Jag kan känna mig osäker och dra mig för att gå till ett vanligt gym. Men på Itrim är det annorlunda. Jag trivs och går mer än gärna dit och tränar – och tar ut mig rejält. Jag har även tänkt börja med PT:n där framöver, för att få inspiration och utveckla träningen. 

Fyra mål per dag

Idag äter Mirelle fyra mål per dag – frukost, lunch, mellanmål och middag. Träning är en prioriterad del i hennes vardag. Hon använder Handflatemetoden för att inte äta för stora portioner och hon är en flitig användare av receptappen #komitrim.

– Det enda negativa med att ha gått ner i vikt är att alla mina kläder är för stora så jag måste köpa nytt. Men det är å andra sidan ett väldigt roligt ”problem”.

Läs mer om Handflatemetoden här.

Nyfiken på Itrims receptapp? Läs mer och ladda ner den här.

Itrim

ANNONS EXTERN LÄNK

Hormonell balans: Så mår du bättre när hormonerna börjar svaja - läs mer här.

Wellness

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa

/

Gå ner i vikt

ÄMNEN I ARTIKELN

Gå ner i vikt

Träning