Banta med pizza, choklad och kakor!

HÄLSA

Aftonbladet har testat dieten där inget är förbjudet

Ät vad du vill. Men gör det var tredje timma.

Då går du ner ett kilo i veckan, lovar den amerikanske fitness-gurun Jorge Cruise.

Aftonbladet har testat den nya metoden.

Foto: Du kan äta semla och samtidigt gå ner i vikt. Hemligheten är att äta regelbundet.

Ingen mat är förbjuden, inte ens choklad och chips. Hemligheten bakom den senaste bantningsmetoden är att äta regelbundet – det bör inte gå mer än tre timmar mellan målen. För då sätter kroppens skydd mot svält in och ämnesomsättningen går ner.

–?Kroppen skyddar sig och börjar bränna muskler i stället för fett, säger Jorge Cruise till tidningen Independent on Sunday.

Men genom att äta regelbundet med mindre portioner kan man fortsätta att leva som vanligt – och ändå gå ner i vikt. I snitt ska alla som följer hans metod gå ner ett kilo i veckan, lovar Jorge Cruise.

Aldrig hungrig

Muffins, vitt bröd, snabbmat, pommes frites, glass, vin och kakor. Inget är förbjudet.

Och den som bantar behöver inte bli frustrerad och hungrig. Man går ner i vikt samtidigt som man får äta det man älskar. Nästan för bra för att vara sant.

Det handlar om att förstå att det är bättre att kroppen bränner fett än muskler. Och enligt Jorge Cruise fungerar dieten på grund av att ämnesomsättningen hålls uppe. Skyddsmekanismerna, som alltid strävar efter att bevara fettet för perioder av svält, slås på så sätt ut.

Detta ska helst kombineras med träning som vid all viktminskning. Men Cruise föreslår lätta övningar som alla kan göra hemma.

Hans metod har gjort succé i USA. ”Tretimmarsdieten” ligger just nu på New York Times bästsäljarlista. I supersize-landet är 65 procent av invånarna överviktiga.

Kamp mot fetman

Jorge Cruise skriver på sin hemsida, jorgecruise.com, att målet är att utplåna superfetman till år 2020. Hans budskap trummas ut i media över hela USA, i allt från CNN till Oprah Winfrey.

Boken släpps i Europa i augusti, men Söndag har redan läst den och låtit två personer testa den i en vecka.

Ann Jonsson