Mer träning – ger bättre skolresultat

Av: 

Linnea Uddenmyr

Hälsa

Peppa dina barn att träna – då kommer de lyckas bättre i skolan. Återigen får vi det bekräftat att fysisk träning även sätter fart på knoppen.

Att träning är nyttigt är ingen hemlighet. Men att aktivitet är avgörande för barns kognitiva förmåga, är mer spännande.

Presterar bättre

En ny studie gjord av amerikanska forskare vid West Virginia University visar att barn som håller sig i form även presterar bättre på akademiska tester, rapporterar Health.com.

Forskargruppen bakom studien undersökte 1200 barns fysiska och kognitiva prestationer i femte klass, för att sedan återkomma igen två år senare – i sjunde klass.

Konditionstester och akademiska tester

De ungdomar som presterade bäst på konditionstesterna var de ungdomar som även lyckades bäst på de akademiska testerna. Testerna innehöll ämnen som räkning, läsning, samhällsvetenskap och naturvetenskap.

Viktigt samarbete

Todd Galati är psykolog och talesman för det Amerikanska Tränigsrådet. Enligt honom visar studien på det viktiga samarbetet mellan kropp och tanke:

– De här resultaten går hand i hand med tidigare forskning på området som visar samma koppling mellan fysisk form och bättre testresultat. Vi har en kropp som är gjord för rörelse. Regelbunden träning resulterar ofta i gott humör, hälsosamma blodsockernivåer och en ökad förmåga att koncentrera sig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Så vet du om du är i hormonell obalans - läs expertens råd här.

Wellness

Publisert: