”Det smakar nästan som på riktigt”

HÄLSA

Pär, 27, håller på att trappa ned

Foto: ”Låtsassnuset Onico smakar nästan som på riktigt”m tycker Pär Andersson.

”Det här går bra! Redan från dag ett flyter allt på utan problem. Låtsassnuset Onico funkar fantastiskt, det smakar nästan som på riktigt. Jag halverar min konsumtion direkt och är övertygad om att jag kommer klara det här galant. Fast det känns lite löjligt att behöva ha med sig två dosor överallt, en i varje jeansficka.

Det vanliga snuset tar jag efter att jag har ätit och på morgonen. Då blir det tre påsar i snabb följd. I situationer när jag måste vara skärpt vågar jag inte chansa på att låtsassnuset funkar. Tänk om jag skulle få kraftig abstinens med yrsel mitt under ett viktigt möte!

Det största problemet jag råkar ut för är när Onico plötsligt tar slut i butikerna. Eftersom inga andra sorter håller måttet går jag över till att bara snusa riktigt snus igen. Snusar till och med ännu mer än vanligt i ren protest. Men det känns inte som ett misslyckande, låtsassnuset går ju inte att få tag på, så vad ska man göra?

Så fort jag får tag på det nikotinfria guldet igen är det dock nemas problemas. Börjar gilla det mer och mer. Jag går en ljus och snusfri vår till mötes. Snart ska jag gå över helt till nikotinfritt snus, men planen är att sluta med det också efter ett par veckor.”

Berättat för:

Pär Andersson

Så tyckte testarna:

Läs också:

Angelica Hjortholt

ARTIKELN HANDLAR OM

Rökning