Porrstjärna elfte kvinnan att anklaga Trump för övergrepp

Med mindre än tre veckor kvar till det amerikanska presidentvalet träder en elfte kvinna fram och anklagar republikanernas kandidat Donald Trump för sexuella trakasserier.

Porrstjärnan Jessica Drake, 42, uppger att fastighetsmogulen för tio år sedan ska ha försökt kyssa henne – och erbjudit henne 10 000 dollar för att hon skulle tillbringa natten med honom.

Kvinnorättsadvokaten Gloria Allred uppgav tidigare på lördagen att hon skulle hålla en presskonferens med en elfte kvinna som anklagar Donald Trump för sexuellt ofredande.

Senare på kvällen, klockan 05 lokal tid, dök hon som aviserat upp – tillsammans med porrstjärnan Jessica Drake, 42.

Allred och Drake själv redogjorde sedan för hennes upplevelser av ett möte med Trump, skriver Breaking News. Enligt Jessica Drake ska miljardären i samband med en golfturnering vid Tahoesjön 2006 ha försökt kyssa henne och även erbjudit henne 10 000 dollar och tillgång till sitt privatjet för att hon skulle ha sex med honom.

Ett erbjudande hon fick efter att ha blivit inbjuden till hans hotellrum tillsammans med två andra kvinnor, och sedan tackade nej till.

”Gör detta i solidaritet”

– Detta är inte acceptabelt beteende för någon – än mindre en presidentkandidat, sa Jessica Drake, som själv beskrev sig som en sexualundervisare vars arbete fokuserar på samtycke och kommunikation, enligt CBS News.

– Jag är inte ute efter ekonomisk kompensation. Jag behöver inte ytterligare berömmelse. Jag förstår att jag kan komma att kallas för en lögnare eller en opportunist, men det är en risk jag är villig att ta för att stå i solidaritet med kvinnor med liknande upplevelser.

Hon sällar sig nu till de tio andra kvinnorna som hittills klivit fram i offentligheten och berättat om hur Donald Trump gjort oönskade närmanden, kysst dem mot deras vilja eller på annat sätt förgripit sig på dem sexuellt.

Efteråt visade advokaten Gloria Allred, som representerar ytterligare två kvinnor som anklagat Trump för trakasserier, upp ett fotografi på Jessica Drake och Donald Trump som hon sa ska ha tagits under det aktuella golfeventet.

Drake gav inga ytterligare kommentarer till den samlade presskåren.

Trumpkampanjen har under kvällen publicerat ett uttalande, som dock inte nämner Jessica Drake vid namn.
”Den här berättelsen är helt falsk och löjlig. Herr Trump känner inte den här personen, minns inte den här personen och har inget intresse av att någonsin lära känna henne”, står det bland annat.

Vidare slår man fast att detta är ”ytterligare ett exempel på hur Clintonkampanjen försöker rigga valet”.

Trumps ”löfte”: Ska stämma kvinnorna

Donald Trump har tidigare tillbakavisat alla anklagelser om sexuella övergrepp och kallat kvinnorna som trätt fram för lögnare. Så sent som under ett valmöte i Gettysbyrg, Pennsylvania, tidigare i dag lovade han att efter presidentvalet den 8 november stämma samtliga kvinnor, vilka han menar har trätt fram för att skada hans kampanj.

– Varenda en av de här lögnarna kommer att bli stämda när valet är över, sa Donald Trump i sitt tal, enligt nyhetsbyrån AP.

– Jag ser så mycket fram mot det.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN