Botade hundallergin med hundhår

HÄLSA

Danny Pearce, 11, blev botad från sin hundallergi – med hjälp av hundhår.

– Nu går jag runt till alla mina vänner och klappar deras hundar. Min önskan har gått i uppfyllelse, säger han till Daily mail.

Foto: wales new service
Danny Pearce har blivit botad från sin hundallergi med ny medicin – bestående av hundhår. "Det är fantastiskt" säger han.

Danny Pearce, från Tredegar, South Wales, hade så svår hundallergi att han inte kunde vistas i parker där hundar fanns utan att få allergiska reaktioner. Han kunde inte sitta på samma stol som en hundägare utan att ögonen svällde igen.

När han var tre år fick han diagnosen hundallergi i samband med familjens försök att skaffa hund. Danny Pearces möte med hunden slutade med att han kollapsade. I 30 minuter var han medvetslös.

Sprejades under tungan

För två år sedan blev Danny erbjuden att testa en olicensierad medicin. Medicinen Staloral innehåller hundhår och sprejas under tungan för att bygga upp immunförsvaret. Trots att Danny reagerade illa första gången kunde han efter en tid tåla en dos varje halvtimme i fyra dagar. Under hela försöksperioden stod en sjukhussäng på intensivavdelningen på stand-by för hans skull.

– Det var en stor risk, men det handlade om livskvalitet. Antingen skulle Danny förbli som han var eller så fick vi ge det ett försök, säger Jonathan Pearce, Dannys pappa.

Blev sjuk

Det stora testet skedde under kontrollerade former på sjukhuset framför tv-kameror. Och Danny Pearce fick leka med en hund. Men han blev fruktansvärt sjuk. Senare kunde läkare fastställa att reaktionen berodde på den stressade situationen och inte på hundallergi. Två år har gått sedan den första behandlingen och nu kan Danny Pearce vistas bland fyrbenta vänner.

– Jag har alltid älskat hundar, men jag har aldrig kunnat röra dem. Nu kan jag det och det är helt fantastiskt!