"Vi fann varandra på tunnelbanan"

HÄLSA

Man kan hitta kärleken överallt.

Ulrika Höglund, 33, föll för ett par vackra ögon på tunnelbanan.

Hon chansade och fick Tomas Nilsson, 33, på fall.

Foto: MÅRTEN SVEMARK
Ulrika Höglund och Tomas Nilsson har varit ett par i sju månader. Under den tiden har de redan hunnit flyttat ihop och firat semester tillsammans tre gånger

En dag i mitten av december satt Tomas Nilsson från Stockholm på tunnelbanan på väg hem efter en lång dag i julhandeln. Blicken fladdrade förbi bland medpassagerarna och stannade lite extra på en söt tjej som stod en bit framför honom.

Ulrika Höglund lade genast märke till den där killen med rufsigt hår och vackra ögon. Hon försökte fånga hans blick. Plötsligt reste han sig och var på väg ur tåget. Då fick hon en ingivelse. Ulrika skrev snabbt ner ett meddelande och sitt telefonnummer på en lapp:

”Har du någon som uppskattar dig så är hon troligen lycklig. Annars skulle jag kunna göra det, Ulrika.”

När han med de vackra ögonen gick förbi stötte hon till honom, räckte fram lappen, och sa: ”Du tappade visst den här”.

En halvtimme senare ringde Tomas till Ulrika.

– Jag var fortfarande helt uppfylld och förvånad över vad jag precis gjort. Så när Tomas ringde blev jag alldeles paff, det kändes overkligt.

Det blev många telefonsamtal och till slut bestämde de sig för att träffas.

– Det funkade mellan oss direkt. Allt känns så naturligt och enkelt tillsammans med Ulrika, säger Tomas och tittar på sin flickvän.

Det går inte många minuter utan att de ser varandra i ögonen, tar på varandra eller fnissar åt något som bara de kan förstå det roliga i.

– Vi har känt varandra i sju månader, men det pirrar fortfarande till när Tomas ringer till mig. Han är så oerhört omtänksam. När han skickat blommor till mitt jobb tre gånger på en månad sade mina arbetskamrater ifrån. De blev så avundsjuka, säger Ulrika och ler mot Tomas.

Man brukar säga att förälskade människor strålar – det är Ulrika Höglund och Tomas Nilsson ett levande exempel på.

Det har gått väldigt snabbt för Ulrika och Tomas. De flyttade ihop två månader efter att de träffats och har redan hunnit åka på tre semestrar tillsammans.

– Allting har fallit på plats, det är så mycket som stämmer mellan oss. Vi har många liknande intressen och värderingar, säger Ulrika.

Ulrika Höglund/Tomas Nilsson

Camilla Nilsson