Bli nyårsfin på 20 minuter

HÄLSA

Du ska på nyårsfest och paniken närmar sig. Hur ska håret se ut? Och sminket?

Hälsa visar de snabba tipsen som gör dig till kvällens succé.

Blonda tjejen:

1. Börja alltid en makeup med en dagkräm. Lägg sedan en underlagskräm i hela ansiktet. Borsta därefter transparent löst puder i ansiktet för att fixera underlaget.

2. Fyll i ögonbrynen, de ramar in hela ansiktet och är pricken över i:et i en sminkning. Lägg sedan en varm och brun skugga i yttre ögonvrån och längs ögongloben. Avsluta med rikligt med mascara.

3. Börja med att krama in mousse. Tupera håret i olika sektioner, börja uppifrån och gå nedåt. Spraya varje tofs du tuperat, var noga att bara tupera håret längst in vid hårbotten. Borsta sedan slätt.

4. Borsta över allt hår på ena

sidan och fäst med hårnålar. Rulla/tvinna sedan in det löst hängande håret i en bulle och låt spretet sticka upp. Fäst med många hårnålar och spraya – mycket!

5. Avsluta sminkningen med rouge och läppstift. Använd stor rougeborste och lite rouge. Läppglans ger ett fylligt intryck. Voìla, färdig att gå på fest! Klänning från Monroe.

Rödlätta tjejen:

1. Börja med att smörja in ansiktet med en dagkräm så alla eventuella torrheter i hyn försvinner.

2.Lägg en varmt guldig och inte alltför täckande underlagskräm i ansiktet. Försök att inte täcka fräknarna för mycket, då kan det bara se grått ut, framhäv dem istället. Borsta sedan lätt med transparent puder i aniktet för att inte se blank ut.

3.Lägg en varmt rostfärgad skugga i yttre ögonvrån, på med rikligt med mascara. Avsluta makeupen med en varm rostig skugga som borstas lätt mitt över kindbenen. Hinner du med läpplinje är det ett plus, annars använd bara läppglans.

4.Börja med att krama in volym-

givande mousse i håret för att få fram lockarna. Snurra håret slarvigt uppåt och fäst med en klämma. Avsluta med att spraya håret så att hårtestarna spretar lite.

5.En festlig och avslappnad frisyr som går att göra på några sekunder. Och guld och glitter är aldrig fel till nyår. Brodyrtoppen kommer från Studio och halsbandet från Lindex.

Mörka tjejen:

1. Börja med att smörja in ansiktet med en dagkräm. Låt krämen sjunka in innan du applicerar underlagskrämen.

2.Fyll i ögonbrynen. Lägg därefter en ljus skugga strax under ögonbrynen för att få piggare ögon. Ge ögonen extra lyft genom att lägga en brun skugga utåt och uppåt från ögonen. Avsluta med svart mascara.

3.Avsluta sminkningen med att borsta rouge över kinderna och upp i tinningen. Det ger oftast ett fräscht intryck. Var alltid noga med att ta lite rouge åt gången på borsten,

annars blir det lätt flammigt.

4. Sätt upp håret i en stram tofs. Det gör att din hals framträder och du får fin form på ansiktet.

Separera lockarna med hjälp av en stylingkräm.

5.Avsluta festlooken med lite glitterspray i håret. Med knallrosa kofta från Brannemark och glitter i håret så syns du garanterat mest på festen!

Helena Aro