Njut av sex i sju timmar

HÄLSA

Popstjärnan Sting har sagt att han kan älska sju timmar i sträck tack vare sina kunskaper om tantriskt sex.

Och nu blir fler och fler intresserade av de tusenåriga kärlekskonsterna från öst.

guidar dig genom hemligheten bakom det gudomliga sexet.

Foto: Börje Thuresson
Att våga släppa på sina spärrar, ge sig hän och njuta av livet är vägen till det gudomliga sexet, tantriskt sex. Hälsa ger tipsen om hur du och din partner når sexuell extas.

Tyck om dig själv som du är och låt dina naturliga instinkter få fritt spelrum! Acceptera att sex är viktigt för vår existens och att det har lika stor betydelse för livet som att andas. Där har du tantrismens grunder och vägen till gudomligt sex, enligt Caroline Aldred, författare till boken ”Gudomligt sex”. Hon har i flera år undervisat i tantra och yoga i hemlandet Australien.

Enligt Aldred är vägen till det gudomliga sexet lätt: knepet är att våga släppa på spärrarna och ge sig hän och njuta av livet – och av sex.

– Tanken med tantrism är att nå en djup insikt i den sexuella kärleken, skapa tillit, balans och harmoni mellan två älskande. Den sexuella föreningen är ett medel att förena kropp och själ för att uppleva det gudomliga inom var och en av oss, menar Aldred.

De tantriska lärorna utvecklades i Indien och spreds sedan till Tibet, Nepal, Japan och Sydostasien. Det är okänt exakt när tantrismen dök upp, men de första tantratexterna härstammar från år 400.

Tantrister betraktar den sexuella föreningen, maithuna, som en rit ägnad att med den fysiska kärlekens hjälp väcka kundalini, den slumrande energin som finns vid ryggradens slut, och leda den uppåt genom den fysiska kroppens chakra, energicentra, till hjässan. Detta skapar, enligt tanrismen, ett tillstånd av andlig extas.

För att kunna nå sexuell extas med sin partner måste man bli medveten om sin kropp och dess sexuella potential, men också lära känna sin partners kropp och hur den reagerar på sexuell stimulans.

Kvinna: Så hittar du G-punkten

Man: Körteln ger dig njutning

Två övningar som hjälper dig och din partner att nå sexuell extas

Petra Holm

ARTIKELN HANDLAR OM