Lasse, 31: Silikonbrösten var värda vartenda öre

1 av 2 | Foto: AKADEMIKLINIKEN
före
HÄLSA

Lasse, 31, gick till plastikkirurgen för att bygga ut bringan.

– Jag ville rätta till min lite sneda bröstkorg, förklarar Lasse.

Hur hårt Lasse än tränade lyckades han aldrig träna bort en medfödd defekt som gör att ena sidan av hans bröstkorg ser mindre ut än den andra.

– Jag tränar mycket bodybuilding, men inget har hjälpt, säger Lasse.

– Eftersom jag hade läst om att man kunde göra den här typen av operationer, bestämde jag mig för att gå på en konsultation på Akademikliniken i Stockholm. Som kille är det ju lite svårare att göra den här typen av ingrepp. Men när plastikkirurgen Jan Jernbeck och jag hade pratat en stund, lät det som om den allra bästa lösningen skulle vara att lägga dit olikformade implantat.

Lasse funderade länge på fördelar och nackdelar med en bröst-operation. Till sist kom han fram till att alla plus övervägde de minus han hittade.

För ett halvår sedan slog han till och lät operera sig.

– Jag kom till kliniken på morgonen på fastande mage och fick ligga i ett eget rum, berättar Lasse.

– Under eftermiddagen blev jag opererad, och på kvällen fick jag stanna kvar över natt.

– När jag vaknade upp efter operationen på kvällen gjorde det rejält ont. I en vecka hade jag väldigt ont, sedan släppte alla bekymmer, säger Lasse.

Känns lite konstgjort

Om Lasse känner efter med handen tycker han att det känns lite konstgjort där de olikformade bröstproteserna sitter, men ingen annan har sagt något.

– Det märks inget alls egentligen, säger han.

– Inte ens där snitten gjordes, i armhålorna, märker man något. Det som är bra är att jag ser mer vältränad och väldefinierad ut. Och nu syns inte min gamla defekt. Jag betalade 35 000 kronor, och det var värt vartenda öre.

Charlotte von Proschwitz

ARTIKELN HANDLAR OM