Kom i form med oss!

Start idag för gänget som ska fixa figuren inför sommaren

Vi vill bli smala Åsa, Lennart, Maria, Jan och Joachim.
HÄLSA

Banta i grupp – då är chansen större att lyckas!

Nu startar Hälsas kom i gång-grupp, där fem av våra läsare får experthjälp med att komma i form inför sommaren.

Följ med från start och kom i form du också!

Var tredje svensk vill gå ner i vikt. Två miljoner kommer att försöka gå ner i vikt under våren. De flesta kommer att misslyckas.

Främst kommer de som bantar på egen hand att förlora kampen mot kilona, visar en svensk läkarrapport om bantning.

Studien visar att det är när vi bantar i grupp som vi verkligen lyckas gå ner i vikt – och hålla den. Faktum är att gruppbantning ofta är lika effektivt som mediciner mot fetma.

Bakom rapporten ligger bantarexperterna på Malmö allmänna sjukhus som nu utses till Årets fetmabehandlare.

– Att banta i grupp har flera olika positiva effekter, där det viktigaste är att man måste göra någonting aktivt. Man har koll på varandra, kan dra nytta av varandras erfarenheter och upplevelser, man kan identifiera sig med andra och känner sig inte ensam, säger Martin Ridderstråle, läkare på endokrinologiska kliniken på Malmö allmänna sjukhus och en av dem som ligger bakom studien.

Många glömmer att motionera

Vanligaste anledningen till att man misslyckas med sin bantning är att man har för höga mål och väntar sig att se resultat på en gång. Man minskar på maten, men glömmer bort att motionera.

– Det absolut bästa sättet att gå ner i vikt är att träna, träna och återigen träna, säger Tommi Lindqvist, Hälsas egen träningsexpert.

Tillsammans med näringsexperten Magnus Nylander och matexperten Kristina Eriksson ska han hjälpa Hälsas kom i gång-grupp att komma i form inför sommaren.

– Med rätt mat och träning är det inga problem att lyckas, lovar Kristina Eriksson, som under fyra veckor gör smala, nyttiga menyer.

Hälsas kom i gång-grupp består av fem läsare som vill komma i form inför sommaren genom att dels gå ner i vikt och dels lära sig hälsosammare vanor, både när det gäller träning och kost. Under en månad kan du följa deras kamp mot kilona och även få ta del av deras tips på hur man går ner i vikt.

Du har också chansen att komma i form inför sommaren!

Så undviker du fettfällorna – 14 smala och smarta knep

Petra Holm