Vilken rivstart!

Kom i form inför sommaren

HÄLSA

Om fyra veckor kan du vara sex kilo lättare.

Det låter nästan för bra för att vara sant, men om du bantar med oss går du ned 0,5 – 1,5 kilo varje vecka. I fyra hela veckor får du både snabb vardagsmat och festliga festrätter.

Så häng med och ät gott redan idag!

Foto: Thomas Johansson
Smoothie

Frukost

Grötfrukost

Rågflingegröt: Koka 1 dl rågflingor med 2 1/2 dl vatten och 1 krm salt i 5 minuter. Servera med 1 kiwi skuren i bitar och 2 dl lättmjölk. Skiva 1 potatis och lägg på en knäckemacka. Bred på ett lager senap. Kaffe eller te.

Frukosten ger 373 kalorier.

Yoghurtfrukost

Häll upp 2 dl naturell yoghurt i en tallrik. Strö på ett halvt rivet äpple och lite ingefära. Finhacka ett salladsblad och lägg det på en skiva fullkornsbröd. Lägg på makrillfilé och några lökringar. Ät en apelsin till. Kaffe eller te. Frukosten ger 357 kalorier.

Smoothiefrukost

Kör 1 dl björnbär med 1 dl yoghurt och 1/2 dl mjölk i en mixer. Tillsätt ev lite socker. Häll upp i ett glas. Bred ett lager kesella (1 %) på en skiva rågbröd. Lägg på en skiva skinka och 1/4 avokado i skivor. Strö på örtsalt. Frukosten ger 357 kalorier.

Mellanmål

Grönsaksdip

1 port

Skär en liten morot och en blekselleristjälk i stavar. Dela 100 g blomkål i buketter. Skär 1/4 paprika i stavar. Dipsås: 1/2 dl kesella (10 %) eller gräddfil blandas med 1/2 msk ajvar relish.

Mellanmålet ger 148 kalorier.

Rejäl knäckemacka

1 port

Blanda 3/4 dl keso och 2 tsk kaviar. Lägg blandningen på en knäckemacka. Strö på några purjolöksringar och 2 skivade rädisor.

Mellanmålet ger 164 kalorier.

Varm tonfiskmacka

1 port

Blanda 1/4 burk avrunnen tonfisk (i vatten) med 3 hackade oliver. Bred blandningen på en skiva vitt bröd. Strö 1/3 dl riven 17%-ig ost samt lite citronpeppar ovanpå. Gratinera i 250 grader i ca 5 minuter. Mellanmålet ger 169 kalorier.

Efterrätter

Äppelpannkaka

4 port

3 skalade äpplen i skivor

2 ägg

4 dl mjölk

2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

margarin till formen

1 msk socker

1 tsk kanel

Lägg äppelskivorna i en smord form. Blanda hälften av mjölken med vetemjöl. Vispa. Tillsätt äggen, resten av mjölken och salt. Vispa tills smeten är slät och klimpfri. Häll smeten i formen. Grädda i 225 grader tills pannkakan stelnat och fått färg, ca 25 minuter. Ta ut den och strö på socker och kanel. Grädda ytterligare några minuter. En portion ger 283 kalorier.

Hjortronstrut

4 port

1 dl hjortronsylt

1 burk kesella (10 %)

4 glasstrutar

Blanda hjortronsylt och kesella. Fördela fyllningen i strutarna.

En portion ger 178 kalorier.