Låt huden bada i fukt

1 av 6 | Foto: Kalle Assbring
Beauty Box: Refreshing mask
HÄLSA

Meningen med en fuktighetsmask är att huden ska bli återfuktad, smidigare och lenare.

Den ska ge dig ett fräschare utseende.

Men den ska även ge en avkopplande och behaglig stund. Och dofta gott.

Avkylande och uppiggande

Märke: Beauty Box: Refreshing mask

Pris: 34:50 kronor/100 ml

Användning: Applicera på torr hud, massera huden varsamt tills de små blå kornen försvinner. Avlägsna efter tre minuter med ansiktsservett.

Omdöme: Frisk gelémask som känns avkylande och uppiggande för huden. Bra när man känner sig lite grådaskig och trött. Men varför de plastiga blåa prickarna i, det är som om masken vore gjord för barn. Lite svidig och huden blir kanske inte direkt mjuk och len, men pigg och fräsch. Billig.

Betyg:

PRISVÄRD!

Kinderna blir rosigt fräscha

Märke: Yvonne Ryding: Herbal Mask

Pris: 129 kronor/ 4 x 10 ml

Användning: Även djuprengörande. Masken ska verka i 20 minuter. Skölj därefter i rikligt med ljummet vatten.

Omdöme: Rejäl konsistens, geggig och grön med fräsch naturlig doft. Det här kan man kalla ansiktsmask. Den sitter ordentligt, torkar in och blir krispigt hård och läskig, precis som en mask ska bli. Ska sitta på i 20 minuter och inte i 5 – 15 minuter som de andra. Resultatet är bra nyp i kinderna. Man blir rosigt fräsch och uppiggad.

Betyg:

Svider på huden

Märke: Clarins: Thirst Queching Mask

Pris: 225 kronor/50 ml tub

Användning: Applicera på rengjort ansikte och hals. Låt masken verka i 5 – 10 minuter. Ta sedan bort eventuella rester med en lo-tion.

Omdöme: Näää.... Den här masken svider och är inte alls skön att ha på huden så länge. Den doftar gott, men är inte behaglig, vilket tar bort själva njutningen som annars är självklar när man har en ansiktsmask. Känns fuktgivande och huden blir mjuk och len. Dyr.

Betyg:

SÄMST!

Ger persikolik hy

Märke: Lancome: Souplesse Intensiv fuktmask

Pris: 225 kronor/75 ml

Användning: Ett tunt lager ska sitta på i fem minuter och avlägsnas med ansiktsservett eller fuktad urkramad bomullskompress.

Omdöme: Ljusrosa skön mask som doftar gott och fräscht. Är lyxig och lätt att applicera. Den har en lätt uppiggande effekt, men känns som en vanlig hudkräm i konsistensen. Huden blir förvisso mjuk och len och persikolik, men priset är för högt. Jobbigt att ta bort med ansiktsservett och inte skölja av med vatten. Dyr.

Betyg:

Huden blir mjuk och skön

Märke: Biotherm: Masque Aquasource

Pris: 215 kronor/75 ml

Användning: Appliceras på ren hud. Låt verka i 15 minuter. Avlägsna med fuktad bomull. Masken ska inte sköljas av med vatten.

Omdöme: Den här rosa masken doftar ljuvligt fräscht av aprikos/citrus. Det känns att masken är fuktgivande, huden blir alldeles mjuk och skön efteråt. Det enda som är jobbigt är att man inte ska skölja av med vatten efteråt. Fräsch förpackning, dock lite dyr.

Betyg:

BÄST!

Svårt att få bort överflödet

Märke: Yves Rocher Serum Végétal: Lifting-Effect

Pris: 129 kronor/50 ml

Användning: Masken appliceras i ett tjockt lager i ansiktet och ska verka i 10 minuter. Den ska inte sköljas av utan överflöd torkas av.

Omdöme: Mjölkvit kräm med fräsch och behaglig doft. Känns lite som en ansiktskräm, eftersom den inte alls blir hård som man förväntar sig att en ansiktsmask ska bli. Torkar in i ansiktet och det är svårt att få bort överflödet. Huden blir mjuk och len efteråt. Trist förpackning. Ok pris.

Betyg:

Så gör du din egen fuktmask

Anita Adolfsson