”Alla säger att jag ser fräschare ut”

HÄLSA

– Titta, vad ung jag har blivit!

Maria Vlahos, 48,kan inte tro sina ögon när hon ser sig i spegeln. Borta är rynkorna i pannan, kråksparkarna runt ögonen och vecken från näsan till munnen har mattats rejält.

– Jag är helt förbluffad över resultatet, säger Maria.

Maria Vlahos från Brooklyn, New York, genomgick en helt ny typ av laserbehandling för 90 dagar sedan.

– Min man tyckte att jag hade för mycket skrattrynkor runt ögonen och ville att jag skulle göra något åt dem, säger Maria.

– Det där med vanlig traditionell brännande laser hade jag verkligen ingen lust med. Dels vet jag ju att det är smärtsamt, men det värsta är ju att man inte kan visa sig på åtminstone två veckor efteråt.

Behandlar utan att bränna hud

Maria gick till plastikkirurgen och dermatologen Mauro Romita på Park Avenue i New York för att fråga honom till råds. Doktor Romita berättade då om den splitternya NLite-behandlingen som behandlar huden utan att bränna.

– Själva behandlingen gjorde vi på stört – det tog bara några minuter och kändes inte det minsta. Jag blev inte ens röd efteråt. Sedan var det bara att gå hem och vänta på resultaten...

Maria fick ha tålamod. Det dröjde hela 70 dagar innan hon märkte något, men då kom förvandlingen med stormsteg.

– Jag märkte det i pannan först, säger hon. Jag hade fått vita streck i pannan i stället! Rynkorna var bara borta. Runt ögonen har alla mina små skrattrynkor försvunnit, och dragen kring munnen är mindre markerade.

Min man är också jättenöjd

När doktorn visar Maria bilderna 90 dagar senare som föreställer henne före och efter blir hon ännu gladare.

– Det är otroligt! Alla i min omgivning säger att jag ser fräschare ut än någonsin. Och min man som klagade på rynkorna förut är också jättenöjd!

FOTNOT:

I Sverige finns redan en annan typ, CoolTouch, som stimulerar kollagenproduktionen på Akademikliniken i Stockholm. NLites tillverkare ICN hävdar dock att den nya lasern stimulerar kollagenet på ett kraftigare vis än tidigare lasrar gjort.

ARTIKELN HANDLAR OM