Veckans dessert

Chokladtårta i påsk

HÄLSA
Foto: Tomas Johansson
Färggrant. Med några färgglada påskägg på toppen smakar chokladtårtan riktigt gott.

10 bitar

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

25 g margarin

3/4 dl vatten

1 dl aprikosmarmelad till fyllning

Glasyr:

100 g mörk blockchoklad

1 tsk margarin

100 g påskägg

GÖR SÅ HÄR:

Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ned dem i äggröran. Smält margarin och ha i vatten. Tillsätt det till äggblandningen. Rör försiktigt. Grädda i smord och bröad 2-litersform i 175 grader 30 - 35 minuter. Låt kallna på ett sockrat smörpapper. Dela den i 2 bottnar. Bred marmelad på den undre bottnen och lägg den andra ovanpå. Smält choklad och margarin i vattenbad och bred det på hela kakan. Garnera med påskägg. En tårtbit ger 241 kalorier.

Kristina Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM