– Jajamen, vi har gått ner 35 kilo

Beach 2001, här kommer vi!Hälsas kom igång-grupp är nästan 35 kilo lättare än vid starten för två månader sedan.

HÄLSA
Foto: Kalle Assbring
Expertråden gav utdelning. Alla i Hälsas kom igång-grupp har gått ner i vikt.

Du mötte dem i Hälsa för en månad sedan och du kommer att möta dem igen i slutet av maj, för att se om de nått sina mål.

Men de är nästan där.

Nya matvanor, träning och hög motivation har förändrat Hälsas Kom igång-grupp rejält.

Minus 35 kilo!

– Det känns otroligt att vi har gått ner så mycket, säger Joacim Mårtensson, 25, som har gått hela nio kilo på bara två månader.

Har fått värdefulla tips

Samtliga deltagare har fått individuella träningstips av Hälsas personlige tränare Tommi Lindqvist och mattips av Hälsas matexpert Kristina Eriksson. För att få näringsintaget rätt har också Hälsas näringsexpert Magnus Nylander kommit med värdefulla tips.

Gruppen hade första träffen för ett par månader sedan och har träffats varje eller varannan vecka.

– Det har verkligen varit skönt att känna stödet från gruppen och att träffas då och då har gett en ny sporre och mer motivation, säger Maria Ekholm, 25 år.

Gruppbantning effektivt

Enligt en nyligen publicerad studie från Malmö Allmänna sjukhus är gruppbantning lika effektivt som mediciner mot fetma, och chansen att lyckas är större om man bantar tillsammans med en eller flera personer.

Gruppen kommer att fortsätta att träffas under hela våren och då och då kommer vi att presentera medlemmarna i tidningen och berätta hur det går och om hur de når sina mål.

Ta del av deras erfarenheter och tips och kom i form inför sommaren du också!

Petra Holm