Smaklig avslutning

1 av 2
HÄLSA

Vi har kommit till den fjärde och sista veckomenyn för den här gången.Hoppas att du gillat recepten och fått inspiration till att fortsätta på den smala vägen.

Och glöm inte att njuta av maten, det är du värd!

Frukost

Nyponfrukost

Häll 2 dl nyponsoppa i en tallrik. Strö på 2 msk müsli. Lägg en skiva kalkonkött på en skiva rågbröd. Toppa med 1/4 skivad avokado. Ät en liten klase vindruvor till. Kaffe eller te.

Frukosten ger 388 kalorier.

Vällingfrukost

Värm 2 dl välling och häll upp i en kopp. Bred ett lager mjukost på en skiva fullkornsbröd. Lägg på 2 tomatskivor och några solrosskott. Hacka ett halvt kokt ägg och lägg det på en knäckemacka. Strö på finklippt dill. Ät en halv apelsin. Kaffe eller te. Frukosten ger 381 kalorier.

Fruktfrukost

Skär en halv nektarin och en kiwi i tärningar. Servera med 2 dl yoghurt. Ringla över 1 tsk honung. Bred ett lager böcklingpastej på en skiva fullkornsbröd. Lägg på ett salladsblad och 2 tunna skivor rödlök. Drick 1 dl tomatjuice till. Kaffe eller te.

Frukosten ger 366 kalorier.

Mellanmål

Grekisk sallad

Skär en stor tomat, en bit gurka och 1/4 rödlök i skivor. Lägg på 3 peperoni. Stänk några droppar olivolja över. Avsluta med 25 g smulad fetaost. Mellanmålet ger 156 kalorier.

Kiwismoothie

Mixa 2 skalade kiwifrukter. Tillsätt 1 1/2 dl vaniljyoghurt. Häll upp i ett glas. Mellanmålet ger 183 kalorier.

Päron och ost

Skär päronet i skivor och servera dem med en tunn skiva ädelost.

Mellanmålet ger 156 kalorier.

Efterrätt

Varma bär

200 g hallon och blåbär

5 dl mjölk

1 msk strösocker

1/2 msk vaniljsocker

2 1/2 msk majsenamjöl

1 äggula

Blanda mjölk, socker, vaniljsocker, majsenamjöl och äggula i en kastrull. Låt alltsammans få ett uppkok under omrörning. Låt krämen kallna. Servera den med varma, något sötade hallon och blåbär. En portion ger 193 kalorier.

Päron i anislag

3 päron

Saft från 4 apelsiner

1 1/4 dl brun farin

4 stjärnanis (finns bland kryddorna)

1/2 l mager glass

Skala och skär päron i 1/2 cm tjocka skivor. Koka apelsinsaft, brun farin och stjärnanis till en simmig lag. Tillsätt päronskivor och koka dem så att de är någorlunda mjuka, cirka 20 minuter. Servera med glass.

En portion ger 259 kalorier.

Matsedel för hela veckan