Veckans dessert

HÄLSA

Trädgårdsbär under frasigt täcke

6 portioner

450 g blandade bär t ex jordgubbar, blåbär och hallon

3 msk socker

1 msk majsena

Pajdeg:

1 3/4 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

2 krm bikarbonat

1/2 tsk vaniljsocker

en nypa salt

2 msk margarin

4 msk yoghurt

3 dl vaniljsås

GÖR SÅ HÄR:

Låt bären tina något. Blanda dem med socker och majsena i en smord ugnsfast form. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen i en bunke. Tillsätt margarin och finfördela det med en gaffel. Blanda i yoghurt och arbeta ihop till en deg. Forma degen så att den bildar ett 1 cm tjockt täcke. Lägg täcket ovanpå bären och grädda i 225 grader i 20-25 minuter. Servera med vaniljsås.

En portion ger 259 kalorier.

Kristina Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM